Atelierele CSIC. Metode de cercetare a istoriei contemporane

ediţia I | Bucureşti | februarie – mai 2013
Afișul atelierelor CSIC

„Atelierele CSIC. Metode de cercetare a istorie contemporane” este un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană menit să vină în întâmpinarea interesului tinerilor pentru cercetarea istoriei recente, organizat cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer, Grupului Filos şi Librăriei Predania. Prin acest proiect, ne dorim să atragem studenţi, masteranzi sau doctoranzi preocupaţi de istoria contemporană, cărora să le oferim un cadru propice pentru aprofundarea unui set de cunoştinţe ce să le fie utile şi mai departe, în viitoarele lor demersuri de cercetare.

Pe parcursul a şase şedinţe, urmărim sa aducem în discuţie atât subiecte de ordin teoretic, ce ţin de metodologia cercetării, cât şi de ordin practic, în vederea obţinerii fondurilor necesare proiectelor pe care aceştia doresc să le desfăşoare pe cont propriu sau în cadrul unor instituţii de profil. Lectorii invitaţi vor fi atât din rândul cercetătorilor cu experienţă de la instituţii de renume, cât şi profesionişti din domenii conexe, care sunt în măsură să ofere participanţilor o perspectivă de ansamblu.

În cadrul cursurilor vor fi abordate următoarele teme:

–          Alegerea temei de cercetare;

–          Norme de redactare şi editare;

–          Scrierea unui articol academic;

–          Ţinerea unei prezentări;

–          Metodologia cercetării de arhivă;

–          Istorie orală;

–          Scrierea unui proiect de cercetare;

–          Crearea unui site dedicat– tips & tricks;

–          Studii de caz – identificarea unor soluţii de îmbunătăţire a proiectelor.

Pentru informații detaliate, vă rog să accesați website-ul nostru, la linkul: http://www.fenomenulpitesti.ro/atelierele-csic

Ionuț Trandafirescu

About Ionuț Trandafirescu

Specialist IT, publicist şi editor, director al Grupului Filos, Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost