Evenimente culturale

 

În perioada 18-24 martie, Protoieria 2 Capitală şi Primăria Sectorului 2 organizează programul Icoana, fereastră spre Dumnezeu. Procesiunea cu Icoane din Duminica Ortodoxiei are loc la ora 13. Mai multe, aici.

Marşul pentru Viaţă, cel mai mare eveniment pro-life din România, are loc pe 23 martie, cu plecare la ora 12 de la Cercul Militar Naţional. Vineri, 22 martie, este Ziua de doliu naţional pentru pruncul nenăscut, un eveniment simbolic în memoria milioanelor de copii ce nu au apucat să se nască.

Duminică, 24 martie, la ora 14, la Sala Dalles are loc concertul educativ pentru elevi O fetiţă neînsemnată şi o oglindă fermecată. Coordonator: prof. Smaranda Ilea.

Luni, 25 martie, la ora 17, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu 4) are loc recitalul de pian al Aidei Chiciudeanu. Intrarea este liberă.

La Librăria Predania (str. Vulturilor 8) poate fi vizitată expoziţia de fotografie Monahismul ortodox.

La Muzeul Naţional de Geologie încep cursurile teoretice şi practice despre dinozauri, susţinute de paleontologi şi artişti plastici, pentru copii, în fiecare duminică şi luni. Mai multe, aici.

A treia ediţie a târgului de carte SF şi fantasy Final Frontier are loc în perioada 23-24 martie la TeCaFi (str. Doamnei 9).

Marţi, 26 martie, la ora 18, încep dezbaterile CSIC. Despre Rezistenţa armată anticomunistă din România vor vorbi: Radu Ciuceanu (directorul INST), Ioana Voicu Arnăuţoiu (fiica foştilor luptători din munţi Toma Arnăuţoiu şi Maria Plop), Liviu Pleşa, istoric, şi Ştefan Câlţia, pictor. Moderator va fi Sorin Lavric. Evenimentul are loc la Hotelul Howard Johnson şi intrarea este liberă.

Marţi, 26 martie, la ora 17, la ICR are loc dezbaterea Reflecţii şi propuneri pentru Constituţia României. Intrarea este liberă.

Miercuri, 27 martie, la ora 13, la Academia Română are loc conferinţa Constituţionalismul european.

Miercuri, 27 martie 2013, la ora 17.00, la ICR, în cadrul seriei de dezbateri intitulată Caractere – biografii emblematice ale detenţiei politice din România va avea loc o întâlnire dedicată lui Tudor Greceanu, fost pilot de vânătoare și deţinut politic. Va fi proiectat filmul Tudor Greceanu din seria Memorialul durerii, proiecția fiind urmată de o discuție moderată de Lucia Hossu Longin la care vor participa prof. dr. Manuela Cernat, critic de film, prof. dr. Adrian Cioroianu, istoric, generalul de flotilă Ion Dobran și arh. Emanoil Mihăilescu. Intrarea este liberă.

Joi, 28 martie, la ora 16, încep Şuetele culturale de la Facultatea de Drept. Primul invitat, Theodor Paleologu, va prezenta tema Mai avem nevoie de retorică?. Intrarea este liberă şi se face pe bază de înscriere prealabilă la [email protected].

Duminică, 31 martie, la ora 11, în Aula Academiei Române are loc sesiunea solemnă dedicată împlinirii a 80 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.

Duminică, 31 martie, de la ora 11, la Muzeul Naţional al Satului „D. Gusti” este sărbătorită Ziua Păsărilor. Evenimentul cuprinde un spectacol de teatru de păpuşi, ateliere pentru copii, un film documentar, o expoziţe de fotografie şi un concert Ţapinarii.

Până în luna mai la Muzeul Ţăranului Român (Şos. Kiseleff 3) poate fi vizitată expoziţia Războiul împotriva ţărănimii. Anii colectivizării (1949-1962), organizată în colaborare cu IICCMER.

 

 

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost