În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România

Centrul de Studii în Istorie Contemporană şi Asociaţia Rost desfăşoară în acest an proiectul „În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România”, prin care îşi propun o analiză obiectivă, foarte bine documentată, a instaurării violente a regimului comunist în România.
Proiectul a luat naştere în urma constatării că atît în societatea românească, cît şi în Occident, mai ales în rîndul tinerilor, există o gravă carenţă de informaţie cu privire la istoria noastră recentă. Acest lipsă de informaţie are, inevitabil, efecte negative pe plan social-cultural.
Elementul central al proiectului îl constituie un film documentar, care va urmări pas cu pas principalele etape ale transformării radicale a societăţii româneşti la toate nivelurile ei.
Proiectul mai presupune şi realizarea unei serii de benzi desenate şi a unui album foto-documentar.
Proiectul va fi difuzat în marile oraşe din România şi în ţările UE reprezentate de partenerii noştri: Suedia, Polonia, Germania, Letonia şi Slovenia, în perioada decembrie 2013 – iunie 2014.
Proiectul a obţinut deja finanţare pentru 70% din bugetul total necesar prin programul Europa pentru Cetăţeni al Comisiei Europene.
Pentru a finaliza proiectul este obligatorie completarea bugetului.
Ne puteţi sprijini prin donaţii directe în contul dedicat proiectului: RO82 BACX 0000 0001 0736 3000, deschis la Unicredit Ţiriac Bank, beneficiar Asociaţia Rost, CIF 12495302.

Aflaţi mai multe pe www.comunizare.ro.

[youtube_video] 66ofLY_c6Rs [/youtube_video]


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost