Coaliţia Pentru Familie: Halloween, propagandă ideologică în şcolile româneşti

Am primit la redacţie următorul comunicat al Coaliţiei Pentru Familie:

Halloween-ul, propagandă ideologică realizată de Ministerul Educației Naționale

Coaliția pentru Familie și Constituție, for civic constituit din organizații nonguvernamentale ce au ca scop promovarea valorilor tradiționale ale poporului român, a luat act cu profundă îngrijorare de perpetuarea în sistemul educațional românesc a unei așa zise sărbători care exalta frica, întunericul și moartea – Halloween-ul.

Este binecunoscut faptul că această manifestare are la bază practici oculte care promovează teroarea, cruzimea, violența, moartea, prin care, conștient sau nu, cu concursul cadrelor didactice, elevii români sunt introduși în lumea vrăjitoriei și a satanismului.

Și în acest an, la fel ca în anii precedenți, în numeroase instituții de învățământ, atât școli, cât și grădinițe, profesorii, învățătorii și educatorii au derulat și continuă să desfășoare activități prin care își propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români în spiritul păgânismului.

Cu generosul concurs al Ministerului Educației Naționale acest fenomen a căpătat o largă răspândire în sistemul de învățământ, contrar prevederilor Constituței României și Legii Educației Naționale, care statuează că printre principiile care guvernează învățământul se numără principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român”, „principiul centrării educaţiei pe beneficiarii acesteia”, „principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare, ș.a.

Deși în ultimii ani numeroase organizații nonguvernamentale au atras atenția asupra acestui fenomen, trimițând memorii Ministerului Educației și solicitând luarea unor măsuri în vederea scoaterii din sistemul de învățământ a acestei manifestări, până în acest moment, la nivelul Ministerului Educației Naționale și al inspectoratelor școlare județene, nu a fost luată nicio măsură, ba mai mult ministerul continuă să o gireze.

De la an, la an exigențele „sărbătorii” cresc, astfel că membrii corpului didactic îi obligă pe părinți la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes.

Coaliția pentru Familie și Constituție, prin membrii și simpatizanții organizațiilor componente, în calitate de beneficiari secundari și terțiari ai procesului educational, solicită Ministerului Educației Naționale luarea de măsuri pentru stoparea imediată a acestui fenomen.

În același timp invităm toți părinții responsabili din România să boicoteze serbările organizate de instituțiile de învățământ cu ocazia Halloween-ului și să ne semnaleze eventualele consecințe negative pe care le va atrage neparticiparea copiilor la aceste evenimente. Recomandăm părinților ca banii pe care i-ar fi cheltuit pentru a asigura costumațiile de Halloween să îi doneze copiilor nevoiași sau să îi vireze în conturile Ministerului Educației Naționale pentru ca în toate unitățile de învățământ din România să fie introdusă apa curentă și sa existe grupuri sanitare decente.

Atenţionăm Ministerul Educatiei Nationale asupra faptului că, dacă nu va lua măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor, încălcând Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată. Devine simptomatic faptul că, deși instituții ale statului se străduiesc să stopeze manifestările care promovează violența și agresiunile, Ministerul Educatiei Nationale face din acestea o norma curriculară. Acest fapt oneros trebuie să inceteze.

Semnează:

  1. Alianța Familiilor din România
  2. Asociația Pro Vita filiala București
  3. Asociația „Cercul Studențesc Floarea de foc”
  4. Asociația „Basarabii”
  5. Liga de Utilitate Publică
  6. Asociația „Rost”
  7. Asociația pentru Revigorarea Tradiției (ART), București
  8. Asociația ”Sfantul Împărat Constantin cel Mare”

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost