De ce susţin Noua Republică

Public mai jos o postare de pe Facebook a lui Corneliu Berari, om de dreapta autentic, creştin, familist, cu o carieră frumoasă în spate, astăzi candidat al Partidului Noua Republică la Parlamentul European.

O public pentru că observaţiile sînt corecte, iar situaţia dramatică. O public şi pentru ca ai mei cititori să înţeleagă de ce susţin candidaţii Partidului Noua Republică.
Pe scurt, aflătorii în treabă vor furniza voturi tot federaliştilor – în speţă blocului PSD+UNPR+PC, PDL, UDMR şi, eventual, PMP, care au şanse să treacă pragul electoral. Aşadar, cine votează „independenţii” (las că unii sînt impostori ca şi mulţi dintre federalişti), care nu vor lua atîtea voturi cît să primească mandatele, votează cu „aceeaşi mizerie”. Şi pe urmă se vor plînge de „nenorocita noastră clasă politică”. Păi, dacă nu învăţăm nimic din greşeli, aşa ne trebuie.
PS: 
Două precizări: vă îndemn să citiţi şi articolele la care am pus legături.
Mi-am permis să pun textului un titlu care rezultă din context(C.T.)

____________________________

 

BĂTĂLIA PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN SE DUCE ÎNTRE FEDERALIŞTI ŞI APĂRĂTORII STATULUI NAŢIONAL

de Corneliu Berari

Încă odată e uluitor nivelul de superficialitate al mass-mediei din România față de un subiect totuşi important precum alegerile pentru Parlamentul European. Ieri a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor iar în acest moment situaţia pe piaţa ofertelor politice este clară.

N-am văzut nicio analiză a candidaturilor din perspectiva conţinutului politic (acolo unde este). Aşa zisele analize se reduc la o sporăvăiala despre calcule electorale, indivizi, sinecuri, bârfe, discuţie exclusiv personalizată. Nimic depre politici (policies) şi poziţionări politice pe probleme care chiar conteză în viitoarea activitate a Parlamentului European.
La o privire rapidă oferta pe care o are publicul românesc este structurată în felul următor:
a) federalişti (cu o cohortă mare de simpli fripturişti): PSD, PNL, PDL, PMP, PNŢCD, FC.
b) euro-realişti – Partidul Noua Republică,
c) aflători în treabă – candidaţii independenţi. Unii dintre ei au rolul pur diversionist de a fragmenta diverse bazine electorale. Alţii candidează pe câte o „single issue”.
Noua Republică are o ofertă electorală unică, pe care mass-media aservită preferă să o treacă cu vederea. E vorba nu doar de candidaţii Noii Republici, cu un profil cu totul aparte faţă de cei propuşi de celelalte partide, în sensul în care noi propunem oameni integri, care n-au făcut afaceri cu statul şi n-au absolut nicio legătură cu sistemul politic nenorocit din ultimii 25 de ani.
Pe lângă aceasta, la nivel de conţinut politic, Noua Republică propune o perspectivă diferită asupra viitorului Uniunii Europene, aflată în cea mai grea criză de la înființare până astăzi.
Spre deosebire de federalişti, noi, euro-realiştii recunoaştem legitimitatea unică a statului naţional, vrem democraţie autentică în societăţile noastre şi susţinem o Europă a statelor naţionale, nu o uniune politică transnaţională, (care nu va face decât să accentueze criza actuală), vremlimitarea puterilor instituţiilor de la Bruxelles şi combaterea reglementărilor excesive şi a risipei imense existente în acest moment în UE.
Mai e cineva aici în stare să discearnă esenţialul în oferta politică pentru alegerile europarlamentare din acest an?
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost