Lansare de carte: “O viaţă de ţărancă”

Fundaţia „Sfinţii Închisorilor” vă invită să zăbovim împreună o seară la poveşti, ascultând-o pe Marghioliţa Huzum la lansarea volumului O viaţă de ţărancă. Ne vom întâlni Joi, 8 mai 2014, de la ora 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la Studio Horia Bernea. (intrarea din strada Monetăriei, prin curtea interioară). 
Cartea apare cu o heretisire a IPS Calinic Argeşeanul şi cu o prefaţă a cunoscutului etnolog şi teolog Costion Nicolescu, la editura Fundaţiei „Sfinţii Închisorilor”. Marghioliţa Huzum este o ţărancă de 83 de ani din Vaslui, înzestrată de Dumnezeu cu darul unei vorbe curgătoare, limpede, cu parfumul şi culoarea zonei din care provine. De-a lungul anilor trece prin război, pierderea Basarabiei, comunizare şi colectivizare, evenimente pe care le primeşte cu înţelepciunea şi aşezarea românului de la sat, rămânînd dârză în prispa casei pe care a construit-o cu propriile-i mâini. 
AFIS O viata de taranca 
Am scris o parte din câte le-am trăit, bune şi rele, cu gândul că mâine voi pleca în lumia cialaltă, acolo unde mă va trimite Dumnezeu. De multe ori m-am temut că nu voi mai apuca să termin de scris aieste caiete. M-am rugat Măicuţei Domnului şi numai în ea mi-am pus tot timpul nădejdia… Şi m-am rugat ei ca o ţărancă simplă, cu credinţă, ca să-mi ierte păcatele şi să mi le ştiargă cu lacrimile ei sfinte.” (Marghioliţa Huzum)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost