Pe cine supără trustul media TRINITAS?

După ce nu au reușit să împiedice covîrșitoarea majoritate a românilor să-și înscrie copiii la ora de religie, forțele ateiste din România au luat la țintă trustul media TRINITAS. Mare scandal în presă față de modul de finanțare a trustului media al BOR. Biserica Ortodoxă taxează populația! Valoarea taxei: 7 bani pe lună pentru fiecare familie. Ca dovadă presa și mediul online publică o circulară trimisă de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

circulara-trinitas

Dar să citim circulara:

„Vă aducem în vedere că potrivit Hotărârilor șfântului șinod nr. 9348 și 11410/2014 privind contribuția eparhiilor la susținerea activității Televiziunii si a Radioului TRINITAS ce aparțin Patriarhiei Române, Permanența Consiliului, a hotărât următoarele:

– în vederea susținerii activității Televiziunii si Radioului TRINITAS, începând cu data de 1 ianuarie 2015 fiecare parohie va contribui cu suma de 0.07 lei/familie/lună;

– preoții parohi au obligația ca, în fiecare lună, când se prezintă sa-și plătească debitele, să achite și sumele datorate, conform numărului de familii;

– până la data de 25 ale fiecărei luni, protoieriile au obligația sa vireze sumele către Centrul Eparhial.”

Doar răuvoitorii pot spune ca BOR a introdus o taxă pentru toți românii. Oricine altcineva deduce exact ce transmite circulara: Fiecare eparhie a BOR contribuie la susținerea financiară a Televiziunii și Radioului TRINITAS în raport cu mărimea sa. Ceea ce este absolut normal.Nici un român nu va primi vreo înștiințare de plată prin poștă, nimănui nu-i va fi atașată vreo taxă la factura de curent, nimanui nu-i va fi reținut vreun ban la salariu, nici un român ateu sau de altă religie nu va contribui, nici măcar indirect, cu absolut nimic la finanțarea TRINITAS.

Orice organizație care lansează un post TV sau radio decide cum îi finanțează activitatea. Exact la fel face și Biserica Ortodoxă Română. Cel mai probabil deranjează programele TV și radio ale TRINITAS, cu siguranță ca nu ar fi fost nici o problemă daca și TRINITAS ar transmite aceleași gunoaie cu care ne asediază zilnic cam toate celelalte televiziuni românești.

Îmbucurător este că în ciuda atacurilor din toate părțile credința ortodoxă rezistă, cea mai recentă dovadă este și procentul de 90% dintre copii care vor studia religia în școlile românești. Cu cît mai virulente sînt atacurile forțelor ateiste și anticreștine cu atît mai bine, înseamnă că planurile lor dau greș.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Pe cine supără trustul media TRINITAS?”

  1. Nu am vazut vreodata o statistica legata de numarul celor ce vizioneaza Trinitas TV. Probabil ca sunt FOARTE MULTI; mult mai multi decat permite politica secularista a UE.

    Din pacate Trinitasul de azi, este mult diferit de cel din 2009, cand aproape in fiecare zi exista cel putin o ora de exegeza pe texte din Sf Scriptura.

    Posibil ca politica sa se fi schimbat in sensul atragerii prin emisiuni culturale, medicale, sociale, istorice, educatia copiilor, stiintifice a oamenilor care sunt mai putin legati de biserica, in setrimentul zidirii duhovnicesti. A ramas din 2008 doar emisiunea Cuvant pt suflet care de cele mai multe ori are multa consistenta duhovniceasca.

    Au disparut cele doua ore pe saptamana ale emisiunii Biblia in istorie, rubrica zilnica Patristica. Invatatura Sfintilor Parinti si exegezele patristice, adica ceea ce este specific ortodoxiei pot fi cu greu gasite…

    Si chiar si asa, trustul Trinitas TV este asuprit.

Comentariile sunt închise.