Parteneriatul civil, respins din nou de Parlament

Respins în 2013 de acelaşi Parlament, proiectul de legalizare a parteneriatului civil a fost re-depus luna trecută la Cameră de către Remus Florinel Cernea, deputat neafiliat.

Astăzi Comisia Juridică a Camerei a respins în unanimitate proiectul parteneriatului civil, dupa ce Senatul îl respinsese în plen, informează culturavietii.ro. Urmează votul din plenul Camerei, for decizional, dar acesta nu trece practic niciodată peste recomandarea Comisiei, care are cel mai greu cuvânt de spus în materie de legislaţie.

Remarcăm absenţa din această dezbatere a partidelor de dreapta şi de centru-dreapta, care nu au emis nici o opinie, darămite un comunicat pe această temă. La dezbaterea de azi au participat reprezentanţii Patriarhiei Române şi ai asociaţiilor care apără valorile creştine (APOR şi Coaliţia pentru Familie şi Constituţie), precum şi ai asociaţiilor favorabile căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex, Accept şi Fundaţia Stânga Democratică.

Într-un comunicat emis astăzi, şi Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti respinge parteneriatul civil. Puteţi citi comunicatul pe angelus.com.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost