Repet, Legea 217/ 2015 instaurează cenzura

Văzînd prestaţia lui Alexandru Florian la Realitatea TV, de aseară, mincinoasă, ticăloasă şi manipulatoare, sînt obligat să repet, şi o s-o fac cît va fi nevoie:

Legea 217/ 2015, cunoscută drept „antilegionară” instituie cenzura.

Articolul 5 al Legii prevede: „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi  fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

Pentru toţi cei care mint cu neruşinare, ca Alexandru Florian (autorul cel puţin moral al acestei legi – că acum văd că el şi institutul pe care îl conduce îşi neagă paternitatea asupra actului normativ), sau nu ştiu să citească, ori nu pot pricepe o lege: orice afirmaţie publică şi orice text publicat se poate încadra în acest articol. Cine stabileşte că a spune adevărul despre istoria recentă nu intră la „promovarea în publică a idelor, concepţiilor şi doctrinei” fasciste sau legionare?

Răspund tot eu: cenzura care se va practica prin intermediul Institutului Wiesel (chiar şi fără drept, dar uzînd de dreptul forţei) şi a sistemului judiciar, precum şi autocenzura.

Această lege este una a instaurării fricii. Adio, deci, libertate de gîndire şi de exprimare! Adio cercetării istorice oneste! Adio cunoaşterii adevărului despre istoria noastră naţională!

Şi, în condiţiile astea, cînd văd pudibonzi şi moderaţi, care caută să împace şi capra şi varza, indignarea îmi depăşeşte perplexitatea.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost