Un rabin româno-israelian acuză

Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti de la noi, în emisiunea „În arenă”, realizată e Codruţ Burdujan la Litoral TV din Constanţa.

„Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decît nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sînt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti. Cît a fost Ceauşescu la putere, Aurel Vainer [preşedintele şi deputatul comunităţii evreieşti din România – n. mea. C.T.] se prezenta ca neamţ. După aceea, s-a făcut deodată evreu. Astfel de oameni sînt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decît viaţa altui copil este un nazist şi un fascist. În Israel numai extremiştii pot spune aşa ceva. Evreii din România nu cunosc nimic, nici cultura, nici credinţa noastră, sînt manevraţi de foşti comunişti, care nu ţin religia… Aduc un rabin-păpuşă, Rafael Shaffer, un idiot din Israel, care pentru bani face totul. Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sînt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorît pe evrei. Mulţi evrei au fost salvaţi de români. Unde sînt poveştile despre aceste fapte? Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi, Cioflîncă, a făcut mare poveste pe un progrom în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America… Ăştia aduc ură între români şi evrei. Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani. Dar aici nu e nici un antisemitism. Un religios ca mine e mai atacat în Tel Aviv decît în Bucureşti.”

Urmăriţi interviul, de la  min 9.40.

PS:
Pentru cine nu ştie cine e Adrian Cioflîncă, e bine să afle, ca să nu ne ignorăm adversarii. Vedeţi aici şi aici, două texte care vorbesc pe larg despre concepţiile sale.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Un rabin româno-israelian acuză”

  1. Avem de a face cu o diversiune. Daca avem de-a face sau nu cu o „cosmetizare” a pozitiilor ca urmare a pozitiei ferme luate de unii preoti si ierarhi vom vedea in viitor. In mod cert s-a constientizat dezaprobare de catre Romania profunda a celor ce sunt in spatele legii.

    Oricine l-a citit pe Nicolae Paulescu – Spitalul, coranul, talmudul, kahalul şi francmasoneria stie ca in comunitatea evreiasca hotararile de acest tip se iau de sinedriul mondial evreiesc, peste capul comunitatilor locale.
    Nerespectarea acestor hotarari, la orice nivel duce „la excomunicare” si sanctiuni aspre.

    Hotararea lui Ellie Visel este luata de liderii din SUA. Daca se va renunta/ajusta, atunci asta va veni de tot de acolo.

    Lupul isi schimba doar parul…

    PS: In Romanea, Nati Meir a ajuns la inchisoare pt ca s-a asociat cu antisemitul Vadim Tudor, nu pt ca a pus in circulatie sute de mii de euro. Dupa un an de zile a fost iertat de comunitate si eliberat, fara a se tine cont de ceea ce prede legislatia romeneasca si UE in domeniu.

Comentariile sunt închise.