Atelier de pîine cu maia la Casa cu Rost

Mîine, 26 Septembrie, de la 10.30, Casa cu Rost vă invită la un nou atelier de pîine cu maia. În aproximativ două ore şi jumătate veţi învăţa să vă faceţi o pîine sănătoasă, gustoasă şi arătoasă, aşa cum nu găsiţi nicăieri şi de care vă va fi greu să vă mai lipsiţi. Veţi pleca acasă cu aluatul de pîine, un banneton şi o porţie de maia. Vă asigurăm că merită timpul şi efortul dvs, căci este pentru viaţa dvs.
Dacă tot milităm, teoretic, pentru o viaţă tradiţională, adică spre o întoarcere la natural, hai să trecem şi la practică! Vă aşteptăm cu mare drag.

 

piine cu maia pe stergar

 

Trebuie să ştiţi că pâinea cu maia nu îngraşă, e foarte uşor de digerat şi nu balonează, nu provoacă intoleranţă la gluten, iar pentru cei care déjà au dezvoltat forme uşoare, este complet acceptabilă.

La atelierul nostru veţi avea la dispoziţie toate materialele şi ingredientele naturale de care aveţi nevoie ca să construiţi o operă de artă culinară, fără conservanţi sau amelioratori, fără premixuri sau aditivi.
Veţi învăţa cum să face aluatul cu maia şi care sunt etapele pregătirii pâinii.
Veți obţine încrederea ca puteţi şi voi să faceţi acelaşi lucru la voi acasă.
Veţi afla despre instrumentele şi ustensilele de care aveţi nevoie ca să faceţi pâine în casă şi despre diferitele tipuri de făinuri care pot fi folosite la pîine .
Veţi învăţa să îngrijiţi maiaua și veți afla despre mult așteptatele (dar și despre neașteptatele) beneficii pe care le aduce ea în pîine.
Veţi degusta mai multe tipuri de pâine cu maia, ca să ştiţi cum să o recunoaşteţi şi la ce să vă aşteptaţi.
Vom discuta despre cereale, despre făinuri, despre istoria lor și provocările etapei contemporane.
În primele săptămîni de după atelier vom păstra legătura prin mail sau telefon, pînă când fiecare cursant va simți că totul e în regulă și că își poate lua zborul de unul singur în aventura plămădirii pîinii cu maia la el acasă.
La atelier trebuie să veniţi doar cu bună dispoziţie și cu o sacoșă în care să duceți acasă:
– aluatul de pâine realizat la atelier
– un banneton
– o porţie de maia
Taxa de participare este de 80 lei.
Întrucît numărul de locuri este limitat, înscrierile se fac in ordinea primirii solicitărilor.
Pentru detalii si rezervări : 0734131377

Adresa Casei cu Rost: Calea Victoriei 155, Tronson 8, Etaj intermediar, Sector 1, București; intrarea prin str. Buzeşti, vizavi de Agenţia Tarom, între o farmacie Sensiblu şi un notariat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost