Ipocrizia Papei: Deschideți granițele, primiți refugiații, în timp ce noi, Vaticanul, avem cele mai stricte legi de imigrare

Papa Francisc, șeful Bisericii Catolice, a făcut de mai multe ori apeluri publice de acceptare cu brațele deschise a refugiaților musulmani de către europeni. La un moment dat chiar a recomandat parohiilor catolice din Europa să primească fiecare cîte o familie de refugiați musulmani. Cel mai recent apel în acest sens l-a făcut în cadrul vizitei pe care o întreprinde zilele acestea în America.

Doar că, în timp ce Papa cere tuturor țărilor europene să-și deschidă granițele în fața invadatorilor musulmani, Vaticanul are cele mai stricte legi de imigrare și este înconjurat de un zid masiv de protecție de vreo 10 m înălțime.

Zidul masiv care înconjoară Vaticanul
Zidul masiv care înconjoară Vaticanul

Pentru a deveni cetățean al Vaticanului, care este și stat pe lîngă reședință a Papei, trebuie să îndeplinești niște condiții extrem de stricte. Fie trebuie să fi Cardinal al Bisericii Catolice care trebuie să stea la Vatican în interes de serviciu, diplomat al Vaticanului în capitalele lumii sau membru al Garzii Elvețiene.

Așa că, în spiritul creștin pe care îl tot clamează Papa cu orice ocazie, acesta ar trebui să deschidă larg porțile Vaticanului în fața învadatorilor musulmani, eventual să dărîme zidul masiv care protejează cetatea ca-n Evul Mediu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost