Vladimir Tismăneanu, moralizatorul de serviciu

Vladimir Tismăneanu publică un nou text pretențios și moralizator în care face pe democratul și inclusivistul și ne dă lecții de toleranță etnică:

Da, recunosc, scriu de pe pozitia unei etici a convingerii. De pilda, a convingerii că un om egal un om. A convingerii că doar solidaritatea noastra generică, asa cum frumos scrie aici pe “Contributors” politologul Marius Stan, inspirat in chip creator de Hannah Arendt, ne poate feri de prăbușirea intr-o barbarie a egoismului atroce, opusul de fapt al valorilor creștine pe care profeții responsabilității pretind a le apăra. Să le cerem sa nu fie ipocriți? Ar fi prea mult. Ei știu ce știm si noi, dar preferă să agite spectrul unei Europe islamizate, in care catedralele vor deveni moschei și alte asemenea viziuni terifiante. (Contributors)

Toți europenii care se opun invaziei islamice sînt niște „egoiști atroce care agită spectrul unei Europe islamizate, in care catedralele vor deveni moschei și alte asemenea viziuni terifiante”.

Noroc cu elitiștii democrați, din care face parte și Vladimir Tismăneanu, care știu mai bine decît prostimea că invazia islamică a Europei  este de fapt o binefacere. Europenii vor fi expuși unei noi culturi din care vor avea ocazia să învețe lucruri noi care îi vor îmbogăți spiritual ca de exemplu:

  • Poligamia este încurajată, dacă nu ai măcar vreo trei neveste nu ești bărbat adevărat
  • Dacă îți plac copilele de 9-10 ani, le poți lua de nevastă chiar dacă tu ai trecut de 50 de ani
  • Este normal să-ți controlezi nevasta în cele mai mici detalii. Aceasta nu se va putea deplasa niciunde fără să o însoțești, va trebui să se acopere în cearceafuri negre din vîrful capului și pînă în pămînt și nu va avea voie să conducă mașina
  • Dacă vezi că cineva desenează o caricatură a lui Mahomed ai dreptul să-l omori, vei deveni erou peste noapte

Acestea sînt doar cîteva din valorile culturale pe care Vladimir Tismăneanu ne spune că e OK să le îmbrățișăm.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost