Vizitarea lui Moș Crăciun interzisă la o grădiniță americană în urma plîngerii unei mame evreice

O gradiniță din San Jose, California, avea o tradiție prin care, în preajma Crăciunului, copiii îi faceau o vizită lui Moș Crăciun pentru a-i livra scrisorile lor și a face o poză cu Moșul. Anul acesta mama unui copil de religie mozaică nu a vrut ca odrasla sa să participe la vizita respectivă. Dar în loc de a alege să-și țină copilul acasă în ziua în care era programată vizitarea lui Moș Crăciun, aceasta a făcut un memoriu prin care cerea conducerii școlii să anuleze cu totul vizita respectivă. Printre argumentele acesteia normal că nu au lipsit cel legat de separarea școlii de religie, echitabilitate, incluziune etc.

Faptul că a făcut cererea respectivă nu e nici o problemă, fiecare are libertatea să solicite orice îi trece prin cap. Grav e că cei din conducerea școlii au fost de acord cu punctul său de vedere și i-au dat cîștig de cauză anulînd vizitarea lui Moș Crăciun pentru toată clasa!

Normal că ceilalți părinți s-au revoltat, s-au organizat și în ziua în care era programată inițial vizita, au ales să nu-și trimită copiii la grădiniță ci să-i ducă la întîlnirea cu Moș Crăciun. Bravo lor! S-au opus elegant dictaturii minorității și au scos în evidență reaua credință a conducerii școlii.

Acum mama evreică care a provocat întregul scandal face pe victima plîngîndu-se că unele dintre celelalte mame au scos-o din lista lor de prieteni de pe Facebook și că ar fi primit chiar amenințări. Dar în ce constau amenințările? Cică una dintre celelalte mame i-ar fi spus: „Tu ai declanșat războiul împotriva Crăciunului!”. Amenințare extrem de gravă, probabil că autoritățile americane ar trebui să se autosesizeze.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Vizitarea lui Moș Crăciun interzisă la o grădiniță americană în urma plîngerii unei mame evreice”

  1. NU mai folosiți cuvîntul „incluziune”. E un termen matematic fără suport și fără motiv să fie folosit cu sensul de aici, unde trebuie foloit cuvîntul consacrat, „integrare”. Cuvîntul „incluziune” este introdus de țigani, ca să-i creeze și ei o „terminologie științifică și sociologică” pentru a reflecta necesitatea integrării lor sociale – dar fără ca ong-urile țiganior să facă ceva în această direcție, în afara faptului că sustrg fondurile alocate în favoarea unor escroci din conducerea acestor organizații.

  2. Nu e ceva izolat.
    Acumc câtiva ani am trimis mesaje de Craciun tuturor fostilor colegi de clasa.
    Dupa nu timp m-a sunat la telefon avocatul unuia dintre fostii colegi, aflat pe acelasi continent,pentru a-mi spune ca fostul coleg este foarte implicat intr-un curent religios, ceea ce face ca mesajul meu sa fie considerat o provocare si mã expune la urmariri juridice.
    I-am raspuns ca-l sterg de pe lista fostilor colegi.
    Dupa care a urmat „Pãi, nu-i chiar asa..”,etc,etc. Dar a ramas sters.
    Nu-i vorba, cei care au calificat o anumita muzica drept diavoleasca nu sunt mai breji deât fostul meu coleg..

Comentariile sunt închise.