Grupul parlamentar de Prietenie cu Regatul Norvegiei

Datează din 2013 și este format din 20 deputați.

Câteva nume din acest Grup: Ovidiu Donțu (PSD), Viorel Badea (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Ioan Ghișe (PLC), Damian Florea (ALDE), Csaba Pataki (UDMR).

Colaborarea parlamentară la nivelul grupurilor de prietenie este o componentă a relaţiilor externe ale Parlamentului României. Grupurile de prietenie au rolul de a impulsiona cooperarea în toate domeniile de interes comun |…| inclusiv dialogul în plan politic şi parlamentar, dar şi relaţiile bilaterale. (sursa: aici)

Membrii grupurilor parlamentare de prietenie au la dispoziţie căi de acţiune, pentru menţinerea dialogului cu omologii lor şi cu reprezentanţele diplomatice în România ale respectivelor ţări, după caz.

Cooperarea bilaterală la acest nivel se realizează (și) prin:

  • vizite în ţară şi în străinătate ale delegaţiilor grupurilor parlamentare de prietenie
  • întrevederi cu membri ai grupului de prietenie cu România din parlamentul ţării respective
  • consultări, schimburi de documente şi de informaţii pe diverse teme între parlamentarii români şi omologii lor din grupurile de prietenie corespondente
  • consultări periodice cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale ţărilor respective la Bucureşti.

Camera Deputaților are peste 91 de grupuri de prietenie cu alte state.

Acțiunile grupurilor de prietenie sunt prezentate în Buletinul Informativ al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, publicație semestrială, apărută ultima oară în dec. 2014.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Grupul parlamentar de Prietenie cu Regatul Norvegiei”

Comentariile sunt închise.