„Lumea Credinţei” 150

Revista „Lumea Credinţei” a ajuns, în acest Ianuarie 2016, la numărul 150. Este cea mai longevivă publicaţie religioasă a laicatului ortodox, în postcomunism.

Lună de lună, aduce un strop de lumină şi de bucurie în sufletele a mii de români. Fără ostentaţie, fără stridenţe, fără polemici inutile. În războiul duhovnicesc la care sîntem chemaţi cu toţii, zi de zi, această revistă a ales să slujească în „spitalul de campanie”, cu nimic mai prejos de „linia întîi”. A mizat dintru început pe fotografie şi a reuşit deja să constituie o impresionantă fototecă a ortodoxiei româneşti de azi. Din miile de reprotaje şi interviuri publicate de-a lungul timpului s-au închegat cărţi substabţiale, care au apărut la editura omonimă.

Una peste alta, cred că prin tot ce face „Lumea Credinţei” este o revistă de înaltă clasă, pilduitoare pentru o breaslă care se află într-o mare derivă.
La mulţi ani, „Lumea Credinţei”! La mulţi ani ostenitorilor şi cititorilor ei!

 

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor (n. 1973, Bacău). Preşedinte al Asociaţiei “Rost” din Bucureşti şi director al editurii omonime.

Spune-ți părerea