Raport despre persecuția creștinilor în lume

Open Doors USA este un watchdog, o asociație ce luptă pentru dreptul de a-ți manifesta credința creștină. Raportul Open Doors pe 2015 arată că, anul trecut, persecuția creștinilor în lume a atins un record ce poate fi asemănat ”purificării etnice”.  (Citiți articolul aici.)

Astfel:

  • peste 7000 creștini au fost uciși pentru motive legate de credința lor. Din statistică sunt excluse cazurile din Coreea de Nord, Irak și Siria, de unde nu putem obține date credibile.
  • Peste 2400 de biserici au fost vandalizate sau distruse, de două ori mai multe ca în 2014.
  • În Coreea de Nord este cel mai dificil să îți exprimi credința creștină.
  • Violența din Statul Islamic favorizează radicalizarea musulmanilor, ceea ce crește presiunea asupra creștinilor din multe țări (sic).
  • În 2015 persecuțiile au crescut semnificativ în 6 state: Pakistan, Eritreea, Tadjikistan, Afganistan, Azerbaijan și Kuwait.
Pe hartă cu roșu sunt desenate statele cu risc extrem de persecuție a creștinilor, iar cu galben – cele cu risc înalt.
Persecuțiile cresc mai mult în Africa, mai ales în cea sub-sahariană, iar atacurile grupării Statul Islamic în Irak și Siria au produs exodul creștinilor din regiune, cu impact global. (sursa: opendoors)
Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost