Sf. Sinod sprijină amendarea art. 48 din Constituţie

La prima şedinţă a Sf. Sinod din acest an, din 14 ian., au fost luate mai multe hotărîri, printre care şi cea de sprijinire a iniţiativei de amendare a art. 48 din Constituţie. BOR sprijină iniţitiva unui grup de mireni aparţinînd mai multor culte religioase, ce strânge semnături pentru organizarea unui referundum referitor la modificarea art. 48.

Articolul propus de Coaliţia pentru Familie, dacă va fi votat la referundum, ar urma să precizeze că „familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Iniţiativa exprimă învăţătura Bisericii Ortodoxe despre familie şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic.

(sursa: basilica)

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Sf. Sinod sprijină amendarea art. 48 din Constituţie”

  1. Presupun ca adversarii initiativei vor verifica foarte atent identitatea semnatarilor petitiei.
    Cum vor sta lucrurile cu romanii din diaspora care si-au pastrat cetatenia dar nu mai au domiciliul in tara?
    Se vor face liste si in parohiile din strainatate?
    Stiu ca BOR sprijina spiritual aceste comunitati in care se oficiaza botezuri, casatorii, si se pune mare accent pe acompanierea educationala a copiilor si adolescentilor.
    In parohiile la care ma refer participa la slujbe si multi romani „in tranzit „.
    S-a gasit o solutie pentru a nu pierde cateva zecii de mii de semnaturi si in acelasi timp, pentru a respecta regula neimplicarii bisericii misionare, in politica?

    • Proiectul e facut de voluntari. Acelasi tabel cu semnaturi trebuie sa fie si pentru cei din strainatate, pe o fila sunt oameni cu domiciliu in aceeasi localitate. Deci se pot oferi voluntari din diaspora, care sa ia legatura cu Coalitia pentru Familie, pentru instructaj.

Comentariile sunt închise.