Antena 3 acuză ANAF că respectă legile votate de Voiculescu

Noua conducere ANAF a decis punerea în execuție a unei hotărîri judecătorești definitive din august 2014, respectiv executarea silită a bunurilor lui Voiculescu în vederea recuperării pagubei create de acesta statului român,  pagube stabilite în instanță.

Comunicatul ANAF este clar în acest sens:

Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelorce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare. (s.n.)

Acum să vedem și cum sună articolul 1039 din legea nr. 134/2010:

Articolul 1.039 Notificarea ocupantului
Atunci când proprietarul unui imobil dorește să îl evacueze pe ocupantul acestuia, dupa ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării. (s.n.)

Codul de procedură civilă a fost votat în Parlament în anul 2010, an în care Dan Voiculescu, proprietarul Trustului Intact din care fac parte și televiziunile Antena 1 și Antena 3, era senator. Nu țin minte să fi protestat atunci că termenul de cinci zile lucrătoare ar fi prea scurt pentru eliberarea unui imobil.

Dar acum vedem cum Antena 3 instigă la nesupunere civică, la proteste împotriva statului și a ANAF, pentru că aceștia respectă legile în vigoare în România.

Cei de la Antene aveau tot timpul din lume să se fi mutat pînă acum. Sentința definitivă, fără drept de apel, a fost pronunțată în data de 8 august 2014, notificarea de evacuare poartă data de 15 februarie 2016, mai bine de un an și jumătate mai tîrziu.

Pe cei de la Antene bănuiesc că îi șochează faptul că legea începe să se respecte în România.

Pe de altă parte, înțeleg că e imposibil să muți o televiziune în termen de cinci zile lucrătoare. Dar asta nu e vina ANAF, așa spune legea. Iar ei au avut la dispoziție mai mult de 18 luni să se mute. Nu știu dacă e posibil, dar eu aș proceda altcumva. După notificarea de eliberarea a imobilului în termen de cinci zile conform legii, le-aș oferi celor de la Antene opțiunea de a plăti o chirie arbitrară, stabilită de mine, și le-aș da un termen rezonabil de eliberare a sediului, să zicem șase luni. În tot acest timp aș încerca valorificarea la licitație a clădirii. Bănuiesc că statul nu are nevoie de clădirea respectivă ci de contravaloarea ei.

Plus că aș trece și la executarea celorlalte hotărîri definitive și nepuse în practică pînă acum în cazul celorlalți condamnați aflați în situații similare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Antena 3 acuză ANAF că respectă legile votate de Voiculescu”

  1. JUSTITIA ESTE TOTUL INTR-O DEMOCRATIE, DACA ESTE APLICATA CORECT. HAIDETI SA FIM SERIOSI CINCI MINUTE, CHIAR SI DACA URATI POSTURILE ANTENELOR… LA CE SA NE UITAM LA REALITATEA LA B1 LA BANCIU. HAIDETI SA NU NE MAI OTRAVIM CU BUNA STIINTA. CANALIILE SUNT PESTE TOT

    • Fiti linistit, nimeni nu a inchis Antenele, o sa aveti si de acum inainte posibilitatea sa urmariti postul dumneavoastra favorit. Daca citeati articolul cu atentie ati fi observat ca e vorba doar de a evacua sediul in care isi desfasoara activitatea si pe care-l ocupa ilegal inca din august 2014.

  2. Voiculescu la noi, Plahotniuc la moldoveni, Berlusconi la italieni, acesti golani si-au folosit influenta in domeniul mass-media pentru a manipula si dezinforma milioane de oameni,” prostind boboarele cu televizoarele”. Sa nu mai vorbim de faptul ca toti trei sunt conectati intr-un fel sau altul la Moscova, de unde tatucul Putin le da „sfaturi prietenesti”.

Comentariile sunt închise.