Atenție ce publicați pe internet! Poliția e cu ochii pe voi!

Poliția olandeză are o nouă sarcină de serviciu, monitorizarea rețelelor sociale și atenționarea (deocamdată) celor care publică mesaje prea critice la adresa politicii oficiale de primire a „refugiaților” musulmani.

Această experiență, nu tocmai plăcută, a trăit-o pe pielea lui Mark Jongeneel, un tînăr olandez de 28 de ani, care, în cursul zilei de luni, 1 februarie, în timp ce era la lucru, a fost sunat de mama sa pentru a-l anunța că la ușa locuinței se aflau doi politiști care-l căutau. Aceștia au refuzat să-i spună mamei sale motivul. Ulterior, cei doi polițiști s-au deplasat la locul său de muncă unde l-au atenționat să aibă grijă ce postează pe rețelele de socializare:

„Publici prea multe mesaje pe Twitter. Am primit ordinul de a te rugă să ai grijă la tonul mesajelor, este un pic prea incendiar.”

Despre ce era vorba? În Sliedrecht, unde locuiește și Mark Jongeneel, avusese cu cîteva zile mai înainte o întîlnire a cetățenilor îngrijorați de intențiile autorităților de a crea în orașul lor un centru pentru refugiați, întîlnire la care a luat și el parte. La final acesta a publicat pe Twitter cîteva mesaje printre care:

Facultatea din #Sliedrecht vine cu propunerea de a prelua 250 de refugiați în următorii doi ani. Ce idee proastă!

și

Ar trebui să acceptăm acest lucru?

Cazul lui Mark Jongeneel nu este singular. Începînd cu octombrie 2015 mulți alți olandezi care se opun primirii de refugiați în țara lor au trecut prin experiențe similare.

La interpelările unui ziar olandez poliția a recunoscut că există zece unități speciale care monitorizează continuu rețelele de socializare în căutarea mesajelor care ar fi „prea deplasate”.

Mesajul e clar, trebuie să avem grijă ce publicăm pe internet și să ne autocenzurăm pentru ca nu cumva să fim luați în vizor. Bătălia se mută pe internet, ultimul loc pe care promotorii corectitudinii politice nu-l controlează, așa cum bine explică domnul Paul Ghițiu în ultimul său material despre apocalipsa Europei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Atenție ce publicați pe internet! Poliția e cu ochii pe voi!”

Comentariile sunt închise.