Nici noi nu uităm „libertatea” pe care ne-au adus-o Stalin și poporul rus

Urmașii invadatorilor barbari de la Răsărit s-au supărat că li s-a amintit de atrocitățile pe care le-au făcut în România după 1945 și reactionează:

Observăm cu îngrijorare eforturile depuse de România de a retuşa tot mai des, utilizând instrumente antiruse, evenimentele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, în cadrul unui eveniment modest, organizat recent la Bucureşti pentru a marca Ziua Internaţională a Memoriei Holocaustului şi dedicat deportării nemţilor din Transilvania în URSS în anul 1945, au fost formulate aprecieri cu adevărat anti-sovietice şi anti-ruse. Accentul a fost pus pe «acţiunile inumane şi crude ale armatei sovietice de ocupaţie» faţă de nemţii nevinovaţi. Faptele bine-cunoscute care confirmă vina Bucureştiului şi Berlinului în cazul genocidului asupra evreilor şi ţiganilor nu au fost amintite. (poziția Ministerului de Externe al Rusiei)

Dar au și o scuză, pentru atrocitățile armatei sovietice de ocupație de vină sînt autoritățile românești:

Nu a fost amintit nici faptul că listele cu nemţii deportaţi au fost realizate intenţionat de administraţia românească. Astfel, Bucureştiul a redus din greutatea comunităţii nemţeşti, iar împreună cu aceasta şi a celei ungureşti (secuieşti) din Transilvania în favoarea populaţiei româneşti. Preşedintele actual al României, etnicul german Klaus Iohannis, ar trebui să cunoască aceste pagini din trecutul ţării.

Oare nu e vorba de aceleași autorități românești impuse cu forța de „Stalin și poporul rus care libertate ne-a adus”?

În final nu uită să ne amenințe:

În zilele când este aniversată capitularea hitleriştilor la Stalingrad, noi ţinem minte foarte bine de parte cui a luptat Armata Română.

Și noi ținem minte. Martirii noștri nu ne lasă să uităm. Și nu cred că trebuie să ne cerem iertare pentru că am luptat împotriva imperiului comunist. Faptul că lupta a fost justă a fost confirmat chiar de acţiunile inumane şi crude ale armatei sovietice de ocupaţie de după 23 august 1944.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Nici noi nu uităm „libertatea” pe care ne-au adus-o Stalin și poporul rus”

  1. Dintotdeauna rusii au fost niste salbatici, urmasi ai lui Gingis Han. Li s-a parut normal sa calce totul in picioare, sa parjoleasca, sa jefuiasca. Noi suntem pentru ei musca aia care ii bazaie. Ceea ce pentru noi a fost o perioada groaznica, pentru ei n-a insemnat nimic. Faptul ca ne-au parjolit dupa razboi, pentru ei nu a insemnat nimic, in timp ce pentru noi a fost iadul pe pamant. Faptul ca dupa urma „comunismului lor” n-o sa ne mai revenim niciodata, pentru ei nu inseamna nimic. Poate doar pagube colaterale. Acum cand avem de gand sa recuperam perioada pierduta, nu le convine. Niste mitocani. Afirm cele de mai sus din ce mi-au povestit parintii, bunicii, si din ce vad cu ochii mei la ora actuala, nu din carti de istorie mai mult sau mai putin obiective.

  2. Argumentul rusilor si ai sustinatorilor lor( da, exista si in Romania, nu inteleg cum poti fi si patriot si filorus) este ca Rusia actuala nu este urmasa URSS-ului si nu poate fi trasa la raspundere pt ce s-a intamplat in perioada comunista. Acest lucru este complet fals, sa nu uitam faptul ca in fruntea ei se afla un (fost) KGB-ist si in structurile de putere rusesti e plin de fosti membrii si simpatizanti ai bolsevicilor. Si chiar daca nu ar fi urmasa URSS, tin sa amintesc faptul ca si Rusia tarista a comis aceleasi tip de atrocitati: genocid, populatii stramutate, rusificare agresiva, teritorii furate( Polonia, Basarabia, Finlanda etc).

Comentariile sunt închise.