Ultimele minute ale unui kamikaze

În decembrie anul trecut mă întorceam de la Bethleem la Ierusalim – un drum de maximum 10 km. În autobuz am stat lângă un musulman tânăr. Tot aşteptând să se umple autobuzul cu călători şi să se pună în mişcare (vreo jumătate de oră) am discutat cu el. Era radical nu doar împotriva evreilor şi a creştinilor, ci şi împotriva musulmanilor care l-au trădat pe Profet, căzând la pace cu păgânii. L-am ascultat perorând un fanatism socialist, totalitar, cum nici în vremea lui Gheorghiu Dej nu era cu putinţă. Yasser Arafat a fost eroul, trimisul Profetului, Mahmoud Abbas este un trădător, noi romanii l-am trădat pe Ceauşescu şi ne-am vândut imperialismului americano-sionist, spiritul lui Hristos ne hrăneşte cu ură împotriva musulmanilor pe toti creştinii; e nevoie de o revoluţie pentru a curăţa lumea de lichelele cumpărate cu banii jidanilor; dacă o sută de mii de păgâni ar muri în jihad, lumea ar fi mai curată; steagul Islamului trebuie să fluture pe zidurile Ierusalimului – când orice picior de evreu va dispare din Israel atunci va fi pace în Islam; până atunci orice musulman îşi asumă martirajul încă de la naştere. În politică sunt prea multe partide şi de-asta e multă corupţie. Trebuie un singur partid, condus de un om puternic, care să nu aibe milă faţă de cei care nu-l ascultă. El trebuie să împartă bunurile în mod egal şi să nu permită unora să se îmbogăţească şi altora să lenevească. Orice democraţie duce la dezordine şi corupţie şi doar regimurile autoritare duc la ordine şi progres.

La poarta Jaffa din Ierusalimul vechi am coborât. Maşina a intrat în pasaj, iar eu am început să urc spre poartă. La scurt timp s-a auzit o explozie – am crezut ca s-au ciocnit două maşini, deşi zgomotul a fost puternic, zgâlţâindu-mă şi pe mine. Pasajul a fost închis automat, zeci de poliţişti evrei au răsărit ca din pământ, ambulanţe şi maşini de descarcerare au sosit în 2-3 minute la faţa locului. Autobuzul a fost scos din tunel – era praf făcut. El sărise în aer. Tot privind cum autorităţile degajează tunelul şi repară asfaltul, au venit la mine 2 poliţişti şi m-au intervievat. Mi-au cerut să dau declaraţii despre arabul cu care am stat de vorbă. Le-am spus că atunci când am trecut de zidurile de securitate de la Bethleem arabul era în faţa mea, fără nici un bagaj. Aşteptând în autobuz să plecăm, a venit la el un alt arab care i-a dat un rucsac, pe care l-a băgat sub scaunul lui.

Cand am ajuns în camera de hotel, am văzut la ştiri despre explozia din pasajul Jaffa. Poza celui cu care vorbisem era continuu pe ecrane, el fiind cel care aruncase autobuzul în aer, omorând 3 oameni şi rănind alţi 6. La un moment au transmis şi imagini din autobuz şi m-am văzut la tv vorbind cu el. Autobuzele erau dotate cu camere de luat vederi care transmiteau în timp real toate înregistrările la un sediu central. Poliţiştii mi-au mulţumit că l-am ţinut de vorbă pe kamikaze, căci altfel ar fi aruncat autobuzul în aer când era plin.

M-am îndreptat spre Biserica Sfântului Mormânt mulţumind lui Hristos că m-a salvat şi că mi-a arătat încă o data că e viu, dar şi că duşmanii Lui sunt puternici şi că despre dreptatea Lui trebuie să vorbesc neîncetat.

In urma cu jumatate de an trecusem pe lângă un alt accident grav: mă pornisem de la Versailles spre Paris pe 13 iulie pe la ora 17, după ce vizita la palat s-a încheiat. Tocmai mă urcasem în tren împreună cu soţia, copilul şi nepoata, când le-am spus să ne dăm jos că vreau să merg la wc. Ele insistau să folosesc toaleta din tren după ce se pune în mişcare, dar eu am coborât, făcându-le şi pe ele să coboare. În realitate am vrut să cobor deoarece trenul era plin cu oameni care participase la o paradă gay si erau nu doar prea dezbrăcaţi, ci şi foarte zgomotoşi. Ne-am urcat în trenul urmator, dar el nu a plecat pentru că trenul dinaintea lui a deraiat, murind 6 oameni şi alţi zeci fiind internaţi cu răni grave.

Am înţeles că Dumnezeu m-a extras din tren în Franţa, aşa cum m-a extras din autobuz în Israel, lăsându-mă în viaţă ca martor al puterii Lui, să povestesc oamenilor că El n-a murit abandonându-i pe lume, ci este prezent continuu printre noi.

Nu am votat niciodată cu socialiştii, dar cu ocazia acestor două evenimente am înţeles că socialismul conţine în el nu doar o hulă la adresa lui Hristos, ci şi germenii crimei. Atrocităţile regimurilor comuniste nu au fost excepţii, ci fapte care au decurs normal din modul de a gândi socialist, la fel cum kamikazele din Israel nu a simţit nici o clipă că face un păcat omorând alţi oameni. L-am însoţit ultimele lui 45 minute de viaţă – doar ultimul minut a fost singur, din momentul în care am coborât din autobuz şi până a detonat bomba – şi mi-a vorbit ştiind că va muri şi dorind ca gândurile lui, modurile lui de a înţelege lumea să fie cunoscute şi de alţii. În viziunea lui socialistă regretul, păcatul, ruşinea, dragostea faţă de oameni, respectul faţă de viaţa celorlalţi – toate acestea erau aneantizate, făcând loc urii, fanatismului, agresivităţii şi minciunii. Când văd lucrurile astea la unii politicieni – şi cu ură, fanatism, agresivitate şi minciună s-au câştigat alegerile în România – ştiu că nu a mai rămas nimic sfânt în ei şi duşmani ai lui Hristos au devenit.

12 februarie 2014

Bruno Ștefan

About Bruno Ștefan

Sociolog şi scriitor. Prof. univ. dr la Universitatea ”Politehnica” București, Departamentul pentru Formarea Cadrelor Didactice și Științe Socio-Umane şi fondator al Biroului de Cercetări Sociale (BCS), este membru al Asociației Sociologilor din România și al Behavioural Dynamics Institute din Londra.A publicat 12 cărți de sociologie (dintre care trei în SUA), cele mai reprezentative fiind ”Mediul penitenciar românesc” (Ed. Institutul European, 2006), ”Teoreticieni ai organizațiilor și managementului. Dicționar și crestomație” (Ed. Politehnica Press, 2011), ”Dimensiunile urii interetnice în Secuime” (Ed. BCS, 2001).De asemenea, a publicat două volume de povestiri: ”Coincidențe bizare” (Ed. BCS, 2000) și ”Cocalarul și vinul sfințit” (Ed. Agaton, 2014).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Ultimele minute ale unui kamikaze”

  1. >Am înţeles că Dumnezeu m-a extras din tren în Franţa, aşa cum m-a extras din autobuz în Israel

    La inceputul Limonariului, se relateaza o intamplare in care un sihatru ravnitor, s-a dus sa sde nevoiasca intr-o pestera in care vietuise un eretic, FARA BINECUVANTAREA DUHOVNICULUI, si impotriva avertismentelor parintilor imbunatatiti din manastire. Dupa un timp a fost gasit in pesterea spanzurat. Aculo vietuia si o capetenie de demoni.

    Am intrebat un parinte de la o manastire:
    – Daca fara sa stiu, ajung intr-un asemenea loc, unde se afla un demon de acest fel. Ieromonahul mi-a raspuns:
    – Ai un inger pazitor; va avea el grije sa te indeparteze de asemenea locuri, fara chiar ca tu sa stii.

    Parintele Paisie de la frasinei, cel vazator cu duhul, care a trecut la Domnul acum cativa ani, dadea canon obligatoriu zilnic, printre altele citirea Canonului ingerului pazitor…

    Crestinul ortodox primeste prin Taina sf Botez un inger pazitor care il insoteste toata viata.
    Daca omul traieste in pacate, fara Sfinte Taine, ingerul se indeparteaza, iar protectia lui se diminueaza; omul cazand progresiv sub stapanirea demonilor.

    PROTECTIA INGERULUI PAZITOR NU FUNCTIONEAZA NECONDITIONAT, INDIFERENT DE MODUL DE VIATA AL ORTODOXULUI !

    ERA SPRE FOLOS SUFLETESC, SA SE DEFUCA DIN CREATIA DVS LITERARA IN CE CONDITII INGERUL PAZITOR TE AJUTA.

    PS: Parintii din Pateric, care plecau la oras sa-si vanda lucrul mainilor, a veau binecuvantare pt maxim trei zile. Dupa trei zile eraui in primejdie de moarte, iar duhovnicul nu mai rapundea de pierderea sufletului….

  2. „… am înţeles că socialismul conţine în el nu doar o hulă la adresa lui Hristos, ci şi germenii crimei.”
    In sfarsit – de 3 decenii astept sa declare cineva public acest adevar „politicos”.
    La comunisti te astepti…. dar la socialisti esti surprins…
    Ca si in cazul credintei religioase – la pagani si atei te astepti… dar la papistasi, schismatici, eretici, agnostici, liber-cugetatori esti surprins….
    Surpriza este ca se mascheaza minciuna si rautatea cu viclene diavoleasca pentru a infesta/spurca mai multi neavizati si a-i lichida pe opozanti – profesional, social, fizic si chiar spiritual.
    VA MULTUMESC DOMNULE PROFESOR!

  3. Foarte interesant articolul, si ce e insa mai interesant pt mine e faptul ca l-am citit exact in seara de 21 martie, fiind in Bruxelles. A doua zi dimineata…, cred ca stiti cu totii ce s-a intamplat …. Ceea ce nu stiti insa e ca eram la cativa pasi de statia de metrou unde s-a detonat acel kamikazele nefericit.

Comentariile sunt închise.