Candidatul naționaliștilor, Norbert Hofer, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Austria

Cu doi ani înaintea alegerilor generale, în primul tur din cursa pentru alegerea preşedintelui Austriei, Partidul Libertăţii (FPOe), declarat împotriva migraţiei de masă, al lui Norbert Hofer,  a câştigat 36,7 % dintre voturi, în timp ce candidaţii celor două partide de la guvernare au ieşit din competiţie. După 1945, Austria a fost guvernată fie de social democraţi, fie Partidul Poporului de centru dreapta, fie de o coaliţie a acestora.

Contracandidatul lui Hofer va fi, pe 22 mai, Alexander van der Bellen, sprijinit de verzi, cu 19,7 procente acum, fie candidata independentă Irmgard Griss, un fost judecător, creditată cu 18,8 %.

Cele două partide tradiţionale au scăzut constant în opţiunea alegătorilor, în 2013 ele reuşind cu greu să formeze „marea coaliţie” după modelul german.

Pentru 2018, sub influenţa crizei migratorilor, pe o predicţie a acestui moment, care riscă să se înrăutăţească pentru politicienii din cele două partide, Partidul Libertăţii conduce cu 30 % în opţiunile publice. Doi ani însă pot însemna foarte mult şi cum criza migratorilor este departe de a fi rezolvată, evoluţiile ulterioare pot aduce multe procente în plus acestui partid.

Sursa


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Candidatul naționaliștilor, Norbert Hofer, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Austria”

Comentariile sunt închise.