Cum profită sultanul Erdogan de lovitura de stat ratată

Nu-s specialist în politica internă a Turciei, nu știu cine au fost cei ce au încercat să-l răstoarne pe Erdogan de la putere, de aceea nici nu am scris nimic până acum.

Între timp au apărut mai multe informații și s-a văzut cum profită Erdogan de puciul eșuat pentru a elimina orice opoziție, nu doar din armată ci și din aparatul administrativ al statului și din justiție.

Iată, în imagini, despre cum procedează:

Generalul Akin Ozturk, care încă era în funcție la două zile după desfășurarea puciului, declara, fiind citat de agenția oficială de presă a Turciei, Anadolu, că nu a fost implicat în tentativa de răsturnare de la putere a lui Erdogan, ba dimpotrivă, că a făcut tot ce a putut pentru a o înăbuși.

Iată și o poză a acestuia de la conferința respectivă de presă.

Generalul Ozturk inainte de arestare
Generalul Ozturk inainte de arestare

Doar că același general a recunoscut ieri, după ce a fost interogat de achetatori, că el ar fi fost liderul tentativei de lovitură de stat militară. Iată cum arăta, doar la o zi distanță de poza de mai sus, când și-a „recunoscut” vina.

Generalul Ozturk după anchetă
Generalul Ozturk după anchetă

Și iata mai jos si cum arată ceilalți „conspiratori” după ce au ieșit din mâinile poliției lui Erdogan.

Grupul "conspiratorilor" principali
Grupul „conspiratorilor” principali

Probabil că au avut de ales între a recunoaște și semna orice li s-a pus în față și de a mai trăi măcar o zi sau a nu recunoaște și a fi omorâți în chinuri. Instinctul de supraviețuire a învins și toți au recunoscut absolut orice li s-a cerut.

Nu știu câtă bază se poate pune pe ce au declarat, sub tortură, oamenii aceștia. Putem însă să ne dăm seama de cum este Erdogan. Nu că ar o surpriză pentru foarte multă lume. Despre legăturile lui Erdogan cu ISIS am scris anul trecut. Despre planurile lui Erdogan pe termen lung a scris domnul Paul Ghițiu. Vă dați seamă că foarte puțini vor mai avea curajul să i se opună de acum încolo. Astfel, calea spre islamizare a Turciei este larg deschisă. Eu cred că e doar o chestiune de timp până se va ajunge acolo.

Poate că măcar acum, în ceasul al 12-lea, se vor trezi la realitate și conducătorii noștri. Că altfel, în viitorul nu prea îndepărtat, vom regreta cu toții că lovitura de stat militară nu a reușit.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Cum profită sultanul Erdogan de lovitura de stat ratată”

  1. Statul laic=statul condus de masonerie.
    Armata formata in SUA, garant al „statului laic” era de fapt o mare loje masonica, si avea ca sarcina sa integrteze tara in globalism. Turcia trebuia sa fie un laboratror in care sa se studieze tehnicile de integrare a iasmului in noua ordine mondiala.
    Cand isllamul devenea prea puternic, armata avea arobare de la Bilderberg sa dea cate o lovitura de stat.

    Erdogan cand a pus mana pe putere, a curatat la varf cat a putut armata de structuri masonice. Si asta a dat roade, deoarece dupa cum s-a vazut, lovitura de stat a esuat. Acum a avut loc ultima mare zvarcolire a hidrei: i s-a taiat ultimul cap.
    In paralel Erdogan a reinstaurat normalitatea in presa, inlaturand elemetele obediente ocultei internationale.
    Cu ocazia loviturii de stat, justitia a fost curatata de elementele tradatoare, care raspundeau la comenzi externe (din clasa Monica Macovei, Daniel Morar), si care ca in Romania aveau alte obiective decat poporul turc.

    Turcia a devenit un al doilea Iran: tara independenta care urmareste emanciparea lumii musulmane.

    Razbunarea americanilor pe Iran, dupa revolutia lui Komeini din 1978 a venit imediat: Irakul a declansat un razboi sangeros care a durat 10 ani; fara invingatori si fara invinsi, razboi care a facut milioane de victime.

    Turcia s-a pus rau si cu Rusia si cu oculta mondialista. Oculta nu mai controleaza nimic la nivelul primului esalon. E de asteptat ca SUA si Rusia sa mute prin independenta kurzilor.

    In final conform profetiei Sf Parinti, Turcia va fi distrusa total de Rusia, cu acordul SUA.

    PS: In 1940 cand Miscarea legionara a preluat puterea, trebuia sa faca exact ce a facut Erdogan: curatarea justitiei si armatei de masonerie, aducerea la normalitatea a legislatiei in asa fel incat trasatorii de tara sa-si primeasca pedeapsa iar in final aplicarea legii in toata rogoarea ei.

  2. >Absolut nimic nu justifica tortura.
    Petre Tutea va contrazice: Vlad Tepes a descoperit virtutile tepei intr-un moment de mare cumpana pt soarta poporului roman; interviul luat Vartan Arachelian de la TVR. Dar trebuie redat textul exact pt ca nuantele conteza.

    Intr-o caseta ASCOR parintele Sofian este intrebat cum putem lupta impotriva masoneriei. Vedeti raspunsul pt ca inregistrarea ar trebui sa fie pe youtube.

    In istorie avem un singur exemplu: Stalin.
    In 1921 99% din comitetul central URSS era format din evrei. In plus armata rosie era creeata de Trotzky. Dupa preluarea puterii la sfarsitul anilor 20, Stalin condamna la moarte cateva „Comitete Centrale PCUS” formate aproape exclusiv din evreii lui Zinoviev, Kamenev, Trotzky.
    Dupa ce rezolva problema politica executa zeci de mii de ofiteri ai „armatei rosii” creata de Trotzky: generali, colonei, ofiteri superiori…
    In 1953 se credea stapan absolut, si a considerat ca se poate descotorosi de toti evreii, care ocupau functii importante in societate.
    Ce a urmat ne povesteste Alexandr Soljeniten, in cartea [antisemita din perspectiva Eli Visel] Evreii si rusii, doua secole impreuna vol al II lea pag 96-98:

    Pe 11 februarie, Uniunea Sovietica a rupt relatiile diplomatice cu Israel. Conflictul in jurul „afacerii medicilor” s-a inveninat si mai mult.
    Si tocmai aici Stalin a facut un pas gresit, poate primul din cariera sa. Nu a inteles ca dezvoltarea acestei afaceri putea constitu un pericol pentru el PERSONAL, el care se credea la adapost in Olimpul sau inaccesibil, in spatele usilor blindate. Explozia de indignare din lumea intreaga a coincis cu actiuni energice in interiorul tarii duse de fortele despre care putem presupune ca se hotaraserasa termine cu Stalin. Este foarte posibil ca acest lucru sa se fi intamplat cu concursul lui Beria….
    Dupa comunicatul oficial despre afacerea medicilor, Stalin a mai trait 51 de zile.”Eliberarea medicilor si scoaterea din cauza au fost resimtite de catre toti evreii sovietici din vechea generatie ca o repetitie a miracolului de Purim”. Stalin a murit intr-adevar in ziua de Purim, data la care Esther i-a salvat pe evreii din Persia de masacrul ordonat de Aman.
    Pe 3 aprilie, toti cei care supravietuisera arestarii in cadrul „afacerii halatelor albe” au fost eliberati. Stirea a fost facuta publica chiar a doua zi.
    Nu era pentru prima data cand evreii puneau Istoria din nou in miscare.

    Erdogan vrea sa creeze un al doilea Iran independent, care sa se opuna globalizarii.
    Turcia este un stat sunit, asemenea a un miliard de musulmani…
    Pentru interventia in Siria care a stopat primavara araba, „Rusia va plati pretul” cum a avertiza doamna Clinton. Cu atat mai mult Erdogan…

    • Nu stiu cum se opune Erdogan globalizarii de vreme ce face toate eforturile pentru ca Turcia sa fie acceptata in UE.

      Problema mea cu tortura e ca nu stiu cat te poti baza pe marturisirile scoase cu forta. In momentele acelea majoritatea vor recunoaste orice li se cere doar sa scape de tortura. Revenind la cazul generalului despre care am scris mai sus, daca ar fi fost liderul loviturii de stat, ce l-a impiedicat sa se refugieze? Oare nu e straniu ca deocamdata exista doar opt militari turci, participanti la puci, care s-au refugiat in Grecia si care sunt prezentati ca lideri ai rebeliunii. Doar ca acesti lideri sunt 2 maiori, 4 capitani si 2 sergenti conform Greciei si 2 maiori un capitan si 5 soldati conform Turciei.

      Cum de generalii au ramas in Turcia in timp ce doar 8 militari cu grade mult inferioare s-au salvat?

  3. Legat de tortura nu am avut in vedere cazul concret din Turcia; si nici nu vreau sa deschid o dezbatere.
    Am vrut sa atrag atentia ca nu trebuie sa absolutizam, pentru ca Vlad Tepes este perceput ca un domnitor care a facut mult bine romanilor, chiar daca a trecut la catolicism pe vremea era arestat in Ungaria. Petre Tutea nu este chiar oricine.

    Militarul, s-ar putea sa nu fi fost torturat pt marturisiri false in fata presei ci pt a desconspira pe „fratii cu sortulet” infiltrati in diverse puncte cheie ale statului turc… Daca era vorba de o problema de securitate nationala reala nu stiu daca putem fi atat de aspri. Tepes a tras in teapa pe tradatori, din diverse motive si nu a fost condamnat de nimeni pana in sec al XIX lea..
    Sunt desigur speculatii.

    >Nu stiu cum se opune Erdogan globalizarii de vreme ce face
    >toate eforturile pentru ca Turcia sa fie acceptata in UE.

    Liderii islamici (indiferent de tara) sunt convisi ca prin trimiterea a milioane de oameni in occident si prin politici de natalitate, exista posibilitatea de transforma Europa crestina intr-o Europa mahomedana. Atata timp cat in Turcia nu intra europeni si nu pierde cotrolul asupra resurselor, atata timp cat sharia se aplica de facto, nu vad de ce s-ar teme de UE.
    Corectitudinea politica ii fabvorizeaza pe turcii din germania, dsar are rezultate zero in turcia.
    Erdogan a inchis birourile FMI din Turcia si nu are datorii externe.

  4. Din viata Sf Efrem Sirul

    La 14 ani Sf Efrem Sirul fura singura vaca unei batrane, o duce in padure si o omoara.
    Putin mai tarziu, este arestat pe nedrept si acuzat de o fapta grava pe care nu o facuse.
    Urma sa fie anchetat, si condamnat, dar ii apare un inger, se pocaieste dupa ce-si recunoaste vina, dupa care este eiberat. Iata cum decurgea „ancheta juridica” la vremea aceea:

    A doua zi a sezut stapanutorul la judecatasi au adus inaintea luicangea cea cu trei coarne si toate uneltele cele de munca si a poruncit sa ne puna pe noi inainte spre cercare. [Sf Efrem+doi arestati.]
    …..
    Si poruncind stapanitorul…. au dezbracat pe cel ce era prihanit ptr ucidere.
    … el tagaduia zicand ca nu e vinovat, … si a poruncit sa-l pedepseasca pe el, iar dupa multa vreme de pedepsire s-a dovedit ca e nevinovat si a poruncit stapanitorul sa-l slobozeasca.

    Avem de-a face cu tortura in toata regula. Acestui tip de ancheta erau supusi si minorii, lucru de neimaginat azi. Avem de-a face si cu o eroarea judiciara, formal si in cazul Sf Efrem: acuzatul e torturat, iar la sfarsit se constata nevinovatia.

    Sf Efrem nu condamna meodele vremii – e drept ca nici nu le aproba. Dar sensul povestirii e clar: ispita cu tortura a vnit pt pacate mai vechi, ce nu aveau legatura cu ancheta.

    Cararera Imparatiei – Cele 7 surle – Marturia unui Sfant pag 104, Arad 1995

Comentariile sunt închise.