Proiect: Legea Centenarului

Guvernul României va organiza mai multe evenimente care să celebreze Centenarul Marii Uniri din 1918, a anunțat Dacian Cioloș în alocuțiunea ținută joi, cu prilejul lansării Programului Fidelis.

În cadrul Guvernului a fost creat un departament care va avea responsabilitatea să gestioneze toate acțiunile legate de Centenar. Guvernul Cioloș va elabora o lege a Centenarului, privitoare la proiecte de infrastructură, de învățământ și de sănătate, pe care o trimite Parlamentului în câteva săptămâni.

Joi, Ministerul Finanțelor a emis o serie de titluri de stat pentru populație, Programul Fidelis Centenar, cu scadența în 2018.

Valoarea totală a emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar prețul unui titlu de stat, 100 de lei. Acesta poate fi achiziționat, în perioada 11 – 29 iulie 2016, la o dobânda anuală de 2,15%. Dobânda și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de statul român sunt venituri neimpozabile.

“Întâi de toate, titlurile de stat lansate astăzi reprezintă o investiție sigură, garantată de stat. Ele sunt accesibile fiecărui cetățean, student, tânăr antreprenor, salariat sau pensionar, care poate și vrea să facă o investiție și, în același timp, să economisească bani într-un mod inteligent”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Cei interesați de titlurile de stat le pot cumpăra, fără alte costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. (sursa: gov.ro)

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost