Ce riscă Dacian Cioloș dacă intră acum în PNL

Să fie folosit drept ghiulea în războiul peneliști-pediști. PNL nu a fost în stare să dea un prim-ministru după dezastrul de la Colectiv. Ani de zile conducerea PNL a preferat contra-selecția în partid, promovând oameni obedienți care să nu deranjeze o gașcă care face și desface listele de candidați, când nu se războiește cu ușile închise.

PNL s-a descalificat când a dovedit că nu poate da nici un ministru. Este un partid mare fiindcă are (încă) un nucleu dur de alegători.

Echipa Cioloș este curtată de PNL fiindcă sondajele arată că are credibilitate și ar putea aduce voturi, nu fiindcă PNL ar fi interesat de schimbarea propusă de acest Guvern: atitudinea față de realități dureroase. Corupția adevărată este cea în care sunt inventate nevoi pentru a cheltui bani publici, care nu vor aduce nimic apoi; instituțiile Statului ajung să fie stăpânite de interese nelegitime.  Asemenea afirmații ale unor miniștri din Guvern nu au parte de comentarii din partea celor doi co-președinți, (și ei) politicieni care nu s-au dovedit decât o pedeapsă pentru acest popor.

Nici Cioloș nici vreun alt ministru nu au nevoie să se înscrie în vreun partid și nici să candideze pe vreo listă la parlamentare. În România tehnocrat înseamnă doar că un om nu e membru de partid, și nu că este reprezentant al unei elite profesionale. Dacă ar fi altfel, liderul politic care ar deține majoritatea după alegeri le-ar putea propune atunci să preia guvernul; el ar dovedi astfel că apreciază sincer echipa și că își ține cuvântul. Iar după doi ani de lucru cu această majoritate parlamentară Dacian Cioloș s-ar putea gândi să se înscrie în vreun partid. (Abia atunci nemernicii din politica noastră și-ar mai spăla obrazul.)

Bandiții din PDL sunt mai bine organizați decât bandiții din PNL, după spusele unui om politic informat. Nici un tehnocrat nu are de ce să-și risipească munca de până acum și perspectiva de a o continua pentru promisiunile frumoase ale unor bandiți.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost