Familia Bodnariu s-a stabilit în România

Printr-un comunicat oficial, familia Bodnariu a anunțat ieri că se stabilește în România. (sursa: situl oficial) Citez din comunicat:

”Cu o inima recunoscatoare si plina de multumire fata de Dumnezeu si fata de dumneavoastra, va aducem la cunostinta ca ne-am hotarat sa ne stabilim in Romania.

Dupa intoarcerea copiilor, mai cu seama in ultima vreme, am incercat sa ne gasim intimitatea, linistea si pacea in familie prin a parasi Naustdal si a vizita Romania. Consideram deja aceasta ca pe o reusita din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat sa luam decizia de a ramane in Romania.

Ne pare rau ca nu am reusit sa comunicam mai mult pana in prezent, dar am considerat potrivit sa asteptam mai intai o reactie din partea oficialitatilor din Naustdal la scrisoarea de instiintare pe care am trimis-o in urma cu cateva zile. Acum observam ca atentia este deturnata de alte stiri, asa ca ne simtim liberi sa anuntam si in mod public aceasta schimbare. Speram ca in continuare sa gasim intelegere din partea dumneavoastra, ca pana cand ne vom gasi un loc unde sa ne stabilim resedinta, ne este greu sa onoram invitatiile si vizitele.”

Decizia vine după cei doi soți au fost puși sub urmărire penală pentru violență în educația copiilor, de către autoritățile norvegiene, la începutul lui august. (sursa: adevarul.ro)

În același comunicat se precizează:

”Legat de cazul cu politia, dorim sa facem cateva clarificari: nu este un caz nou, este acelasi caz inceput in Noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi si cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz intr-o astfel de maniera.

Ne punem nadejdea in Dumnezeu si in biruinta definitiva pe care El o da.”

Implicat în apărarea familiei Bodnariu încă de la început, pastorul Cristian Ionescu a declarat pe blogul său:

”Reîntregirea familiei Bodnariu a demonstrat clar trei lucruri:

  1. Cazul a fost neîntemeiat, capetele de acuzare grosolan exagerate, dovezile de abuz inexistente, sistemul serviciilor de protecție a copilului (Barnevernet) total descalificat etic, moral și profesional!
  2. Norvegia a înțeles că nu poate face la nesfârșit față valului de proteste și mutilării imaginii și statutului său internațional! Cum am mai spus, durerea de a fi ținut copiii în captivitate a ajuns să fie mai mare decât cea de a-i elibera!
  3. Sistemul odios Barnevernet este într-o luptă disperată pentru supraviețuire, din moment ce a fost discreditat chiar în ochii propriei națiuni!

Din păcate, așa cum am anticipat, asemenea structuri opresive nu pot fi reformate ci doar demolate.” (sursa: Popas pentru suflet)

Anchetarea soților Bodnariu de către Procuratura norvegiană va aduce cazul și mai aproape de români, acum, când se preconizează modificarea statutului inspectorului social și înființarea instituției misterioase numită ”avocatul copilului”.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Familia Bodnariu s-a stabilit în România”

  1. Toti cei ce scrieti impotriva dusmanilor copiilor si parintilor [incl. Dr. Alina Dida], sunteti rugati sa folositi fraze mai apte care oglindesc de fapt natura demonica a guvernelor de astazi ale secolului XXI. Spre exemplu, cind afirmati ca guvernele au „structuri opresive”, un procuror federal ar scrie mai aspru: „structuri de opresie oficiala” [„official oppression”–which in federal law means an offense]. No one person in government is entitled–even if he/she is claiming „absolute immunity” to employ „official oppression” as a governing act!
    De-asemenea, cind accentuati „indiferenta” sau „contempt” a guvernului fata de drepturile civile si constitutionale ale cetatenilor, scrieti „drastic indiferenta” sau „outright contempt” fata de drepturile civile si constitutionale ale cetatenilor. Sau cind scrieti „sistemul odios”, [Sistemul odios Barnevernet] este mai acuzativ de-a scrie „departamentul guvernamental odios” Barnevernet…
    Deci, este mai cu effect de-a se da o calificare mai „aspra” [always!] asupra guvernelor si departamentelor care practica „opresie oficiala”, „drastica indiferenta”, si „departament guvernamental odios”–acestea sunt citeva exemple de-a acuza emfatic si cu efect aceste guverne moderne odioase si desfranate care folosesc intimidarea, inselaciunea, tricheria si asuprirea oficiala [official oppression] ca elemente de „guvernare”.
    I hope the foregoing will help to inspire those who wish to grind to dust governmental the aforesaid methods of governing by the government departments!

Comentariile sunt închise.