Bisericuța din curtea MȚR va fi deschisă de Ziua Crucii

După mai bine de 10 ani, Bisericuța din Bejan, aflată în curtea Muzeului Țăranului Român, va fi deschisă pentru public, timp de o zi. Biserica va fi deschisă pe 14 septembrie, de la ora 10 la ora 18.

Cruce-n casă
Cruce-n masă
Cruce-n toți patru cornuri de casă
Dumnezeu cu noi la masă
Maica Sfântă la fereastră
Să iasă tot răul din casă.

Timp mic, îndurerat, dar și tămăduitor, Ziua Crucii înalță și curăță, prin post, sufletele noastre vremelnice. Reper al sărbătorilor mari în lumea țărănească – fără cruce tot omul e pierdut – Înălțarea Sfintei Cruci recuperează fragmentar spațiul sacru și ne aduce aminte de puterea crucii.

Să pune cruce la răscruce că acolo să împarte drumurile, știi, o iei într-o parte sau în alta. Pune acolo să se-nchine omu și să apuce pă drumu ăl bun.

Evenimentul va fi însoțit de o instalație pe pajiștea din curtea Muzeului și face parte din seria de manifestări Zilele MȚR.

Citiți mai multe despre aceste manifestări aici.

Prin acest eveniment, Muzeul Național al Țăranului Român susține campania de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia pământului.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost