Comunicat de presă​ – 3.000.000 de cetățeni români așteaptă redactarea și publicarea deciziei Curții Constituționale

10 octombrie 2016 – 3.000.000 de cetățeni români așteaptă redactarea și publicarea deciziei CCR din 20 iulie 2016 cu privire la constituționalitatea inițiativei cetățenești a Coaliției pentru Familie.

Au trecut 80 de zile de când Curtea Constituțională a României a decis, unanim, că initiativa cetățenească de revizuire a art. 48(1), „Familia”, este constituțională.

Cu toate acestea, hotărârea CCR nu este nici acum redactată și publicată în Monitorul Oficial al României, astfel că inițiativa legislativă, semnată de 3 milioane de cetățeni români cu drept de vot, nu poate fi pusă pe ordinea de zi a Senatului României.

Întârzierea redactării și publicării deciziei Curții Constituționale amână sine die discutarea și aprobarea în Parlamentul României a inițiativei noastre cetățenești, ceea ce ar face imposibilă organizarea în această toamnă a referendumului de aprobare a revizuirii Constituției.

Ne exprimăm, pe această cale, speranța că CCR va redacta și publica în curând decizia luată în 20 iulie 2016.

Mihai Gheorghiu

Președintele Comitetului de inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familie


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comunicat de presă​ – 3.000.000 de cetățeni români așteaptă redactarea și publicarea deciziei Curții Constituționale”

Comentariile sunt închise.