Copiii familiei Nan se întorc acasă

Familia Bodnariu anunță că familia Mihaela și Dumitru Nan au câștigat recursul împotriva Barnevernet (sistemul de protecție a copilului din Norvegia). Bianca și Dragoș se vor întoarce acasă, după sentința în unanimitate a judecătorilor.

”Împreuna cu familia Nan ii mulțumim Bunului Dumnezeu care a lăsat sa gustam si aceasta bucurie si Îi dam Lui slava și pentru aceasta victorie!

Tribunalul local Nord-Troms (Tingretten) a anuntat ieri, 21 octombrie, sustinerea recursului parintilor prin anularea deciziei Comisiei din Consiliul Judetean (Fylkesnemnda). În februarie, Fylkesnemnda a decis sa transfere permanent drepturile de ingrijire a minorilor de la parinti catre protectia copilului (Barnevernet). Iată ca mai sunt 6 zile sa se implineasca un an (27 octombrie) de când Barnevernet i-a smuls pe Bianca si pe Dragoș din familie. Ne rugam în continuare si urmarim ca Bianca si Dragoș sa ajungă in familie, si mai apoi ca Dumnezeu să vindece aceasta familie.

Familia Nan mulțumește tuturor celor care i-au susținut in aceasta perioada. Și noi vă mulțumim și lăudam pe Domnul!” (sursa: pagina de facebook a familiei Bodnariu)

Precizare: Anul trecut, aproape zece mii de copii au fost luați de Barnevernet de lângă părinții lor. Sute de familii, juriști și specialiști în drepturile omului au contestat deciziile autorităților locale și au acuzat Barnevernet de abuzuri, și practic de răpire de copii.

Sistemul de protecție a copilului din Norvegia și Legea Minorului sunt puse sub semnul întrebării. Zeci de state, printre care și România, au trimis reprezentați oficiali pentru a discuta cu autoritățile norvegiene despre această situație, care îi afectează și pe cetățenii lor. Anul trecut au avut loc proteste publice pe tot globul. La Curtea Europeană a Drepturilor Omului se judecă în prezent 7 cazuri în care e implicat Barnevernet.

Un reportaj al canalului ARTE puteți urmări mai jos. Este intitulat ”Norvegia, familii distruse”.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost