Revizuirea art. 48 din Constituție: De ce stagnează procesul legislativ

Coaliția pentru Familie ne informează ce se întâmplă cu propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei, pentru care s-au colectat 3 milioane de adeziuni scrise.

La solicitarea Coaliției, Senatul, prima Cameră a Parlamentului care ar trebui să voteze proiectul, a răspuns că ”aceasta nu a intrat în procedură legislativă, ea fiind transmisă Curții Constituționale pentru verificarea respectării dispozițiilor constituționale privind limitele revizuirii Constituției” (sursa: coalitiapentrufamilie.ro).

Cu alte cuvinte, Senatul NU a recepționat încă de la Curtea Constituțională hotărârea, pronunțată în 20 iulie, prin care s-a constatat că inițiativa semnată de 3 milioane de cetățeni îndeplinește condițiile legale și constituționale.

Fără această hotărâre redactată și motivată, proiectul legislativ NU poate avansa. STĂ PE LOC.

Termenul de redactare a deciziilor CCR este 30 de zile, iar din 20 iulie până azi au trecut peste 75 de zile.

Să urmărim în presă dacă vreunul din deontologii statului de drept și ai respectării democrației și instituțiilor statului aduce această situație în discuție. Acest subiect va fi interesant de urmărit și în campania electorală. Până acum, toată lumea tace asurzitor, ca și cum n-am exista nici Coaliția, nici decizia din 20 iulie, nici cele 3 milioane de cetățeni îngrijorați.

Proiectul există și își va urma cursul, ne-au asigurat reprezentanții celor peste 35 de asociații, membre ale Coaliției pentru Familie.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost