Câteva observații la o cotitură istorică

O nouă ordine mondială (și regională) își face încercarea. Doar pentru naivi marea bătălie care s-a dat recent în SUA a fost între Hillary Clinton și Donald Trump, între democrați și republicani. Bătălia s-a dat, de fapt, între aur și petrol, între economia reală și cea fictivă, între antiglobalism și globalism, între dolarul de hârtie al companiei private Rezerva Federală și dolarul american (viitor) de aur, iar unii cunoscători spun că și între Rothschilzi și Rockfelleri.

Nu doar Statele Unite se vor reseta după victoria republicanului Donald Trump, ci și întreaga organizare mondială. Primul lucru pe care îl va face noul președinte american va fi să-și pună în aplicare, în primele 100 de zile de mandat, promisiunea din campania electorală privind organizarea unui audit complex al Rezervei Federale.

”Este foarte ridicol că Rezerva Federală nu este nici măcar parte a Guvernului Federal. Aceasta este o Bancă Centrală independentă privată, concepută de lobbyiști foarte puternici de pe Wall Street cu puțin peste 100 de ani în urmă. Între timp, Rezerva Federală ”i-a făcut cadou” sistemului financiar al SUA o uriașă datorie, care distruge America asemenea unui cancer. Și asta în timp ce funcționarii Rezervei Federale nu au nici un fel de răspundere directă în fața poporului american”, a susținut în primăvara acestui an, irevocabil, președintele proaspăt ales al SUA.

Astfel, Donald Trump se plasează pe aceeași linie de gândire și decizie cu fostul președinte John Fitzgerald Kennedy, care semnase, la 4 iunie 1963, un Decret (Executive Order 11110), potrivit căruia dreptul președintelui SUA de a decide asupra emisiilor certificatelor de argint (silver certificates) îi era redat Departamentului Finanțelor al SUA.

Compania privată Rezerva Federală a fost înființată printr-o lege specială (Federal Reserve Act) la 23 decembrie 1913. Este de așteptat ca auditul complex al Rezervei Federale să fie urmat de naționalizarea acesteia și lansarea dolarului garantat cu aur, ca până în 1971.

Faptul va declanșa într-un timp relativ scurt o multipolaritate valutară, toate statele revenind, după model american, la monedele lor naționale garantate cu aur. Probabil că vechiul dolar va continua să circule, dar la o paritate cu mult inferioară față de noul ”dolar al președintelui Trump”. Până să se ajungă însă la multipolaritatea valutară vom asista la prăbușirea Burselor financiare și petroliere internaționale, a sistemului bancar internațional.

Următoarele bătălii pe scena internațională se vor da nu între cei care au armate mai mari sau mai mici și focoase nucleare mai multe sau mai puține, ci între cei care au mai mult sau mai puțin aur și argint în rezervele tezaurizate în aur ale Băncilor Naționale. Evident, războaiele locale și regionale nu pot fi excluse, dar un iminent Război Mondial, anunțat de Papa, pare să nu mai amenințe.

Singurul lucru care nu va putea fi evitat este colapsul economiei mondiale. Multe state vor intra în faliment și vor risca dezintegrarea.

Ne așteaptă o perioadă a marilor schimbări la scară globală, profund marcate de egoisme naționale și complicități ale acestora. Și cum niciodată schimbările nu sunt scutite de haos, trebuie să fim pregătiți de ele. Mai ales când știm că o Moscovă neprietenă și hrăpăreață abia așteaptă să profite de haosul iminent pentru a-și reinstaura influența și controlul în regiunea noastră.

Ca la orice cotitură istorică importantă, când marile structuri de putere și control ale lumii se clatină și-și caută temelii noi, românii pot supraviețui mai ușor dacă sunt uniți.

Pe scurt, trebuie să ne pregătim chibzuit, serios, realist, pragmatic, metodic, sistematic și intens de Unire. Soarta noastră este acum doar în mâinile noastre.

Vlad Cubreacov

About Vlad Cubreacov

Născut la 24 septembrie 1965 în comuna Crihana Veche, Cahul, a absolvit în 1989 Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Moldova. A lucrat în calitate de cercetător ştiinţific la Muzeul Republican de Literatură „Dimitrie Cantemir” (1988-1991), apoi de şef al Departamentului Culte din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor (1991-1994). Între 1994 şi 2009 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este autor al Amendamentului Cubreacov la articolul 48. Familia din Constituția a Republicii Moldova: ”(2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, adoptat în 1994 în această formă. Între 1 ianuarie 1996 și mai 2009 a fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Comisia Cultură, Ştiinţă şi Învăţământ, Comisia Juridică şi Drepturi ale Omului şi Subcomisia pentru Minorităţi). Ca deputat, i-a fost ridicată de mai multe ori imunitatea parlamentară în 8 dosare penale de natură politică deschise de guvernarea comunistă de la Chișinău (2001-2009), toate dosarele fiind ulterior clasate. Între august 2009 și februarie 2012 a fost editorialist la săptămânalul FLUX din Chişinău. A activat ca Expert IA în cadrul Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe al României (2016). Este preşedinte al Asociaţiei „Răsăritul Românesc” din Republica Moldova pentru sprijinirea diasporei (din 1999) şi al Institutului pentru Dezvoltare Regională şi Administrativă Durabilă (IDRAD). A condus, ca președinte, Fundaţia pentru Democraţie Creştină (2000-2010) și Frăţia Ortodoxă Română din Republica Moldova (2002-2012). Este membru al Uniunii Jurnaliştilor (UJM) şi al Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor (ANJ) din Republica Moldova. Este cetățean al României și al Republicii Moldova. Căsătorit, are doi copii.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost