Vlad Voiculescu nu renunță la reforma în sănătate

Senatul a respins ieri ordonanța de Guvern referitoare la reforma în sistemul sanitar. (sursa: senat.ro) Ordonanța fusese elaborată în ministeriatul de 7 luni al lui Vlad Voiculescu.

Votul arată astfel:

Au votat pentru: 52 – 5 ALDE, 4 PMP, 1 PNL, 38 PSD, 4 UDMR, 0 USR.
Au votat contra: 28 – 1 ALDE, 2 PMP, 15 PNL, 2 PSD, 0 UDMR, 8 USR.
Nu au votat 5 senatori: 2 ALDE, 3 PSD.
(Liberala care a votat pentru este Alina Gorghiu, care din fruntea PNL s-a lăudat altfel în timpul campaniei electorale.)

Într-o postare pe facebook Vlad Voiculescu anunță azi că nu renunță la reforma în sănătate și că organizează un grup de lucru, despre acțiunile căruia putem fi informați mai întâi printr-un buletin.

”Domnii de la guvernare (mai precis cei din Senat si de la Guvern, deocamdata) ne spun ca este ok ca MANAGERII DE SPITALE PUBLICE:

– sa fie in organe de conducere, administrare şi control ale PARTIDELOR POLITICE;
– sa fie in organe de conducere, administrare şi control ale COMPANIILOR PRIVATE;
– sa isi PROMOVEZE RUDE pe pozitii de sefi mai mici (sefi de sectie, laborator, etc.) in acelasi spital;
– sa fie selectati doar dintre CADRE UNIVERSITARE si medici primari in toate spitalele clinice;
– sa primeasca FINANTARI PT. ACTIVITATI DIDACTICE SAU DE CERCETARE de la furnizori ai spitalului;
– sa numeasca sefii de sectie/laborator FARA NICIUN FEL DE CONCURS, desigur, la recomandarea universitatii (sau, desigur, acolo unde este cazul, sa separe sectia in 2,3,4 sectii mai mici ca toata lumea sa fie multumita)”, a postat Vlad Voiculescu.

”JAFUL ale carui rezultate le vezi acum in sanatate nu s-a facut doar din Ministerul Sanatatii si de la sediile partidelor!

JAFUL cel mai mare s-a facut in spitale. BANII TAI au fost furati de manageri CORUPTI, de manageri NUMITI POLITIC, de ei si de PRIETENII LOR din partid, universitate, etc.

Spitalul este institutia cu rol de PALNIE in sistem… palnia in care se toarna bani de la CNAS, bani de investitii de la MS, bani de investitii de la primarii si consilii judetene, bani din fondurile europene, bani care SE SCURG catre FIRME PRIETENE Si DE FAMILIE!”, a mai postat fostul ministru al Sănătății.

Despre mandatul său, Vlad Voiculescu a acordat un interviu extrem de interesant Sorinei Vasile. Îl puteți citi pe auf.ro.

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost