Expoziție de pictură „După-amiaza culorilor”

Asociația Culturală ARTAR, în colaborare cu Centrul Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” și Primăria sector 4, vă invită luni, 27 februarie 2017 ora 18.30, la vernisajul expoziției de pictură „După-amiaza culorilor” a artiștilor plastici Cerasela Dragoș Avanu, Elena Bîrhală Pascu, Ciprian Mihăilescu, Dana Nechita, Camelia Ionescu Popa și Silviu Ioan Soare.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 27 februarie – 11 martie 2017, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” Strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, București.

“Expoziția După-amiaza culorilor ne introduce într-o atmosferă plăcută, primitoare generată de lucrările a șase artiști cu viziuni și tehnici diferite de redare, fiecare dezvăluind tainica relație dintre formă și culoare.

Lucrările Ceraselei Dragoș Avanu sunt învăluite într-o atmosferă tonică, luminoasă, susținută și de spontaneitatea specifică tehnicii acuarelei pe care artista dovedește că o stăpânește prin ușurința și jocul liniei în redarea esențialului. Expresivitatea spațiilor create este potențată de raporturile cromatice, de contrastele dintre complementare, de materia care vibrează înglobând și reflectând lumina.

Copiii, nepoţii sunt personajele principale, foarte dragi, care umplu inima artistei Elena Bîrhală Pascu iar prin aşternerea portretelor acestora pe pânză a gasit modalitatea de a face vizibile acele sentimentele de dragoste pe care le-a adunat de-a lungul vremii. Chipuri senine, culori calde, îmbrăţişări, veselie, armonie, lumină, sacru. Legaturi de familie care iţi dau echilibru, te ajută să mergi înainte şi care sunt de fapt baza vieţii.

Disociind viziunea comună asupra realității, Ciprian Mihăilescu recrează o lume suprarealistă, orientată sub influența miturilor biblice, arhaice sau ale literaturii lui Houellebecq, populată de elemente simbolice sau construcții fanteziste învăluite într-o atmosferă ireală.

Dana Nechita a zămislit în tablourile sale un univers prin excelență pictural pătrunzând în structura lucrurilor, descompunându-le cromatic și recompunându-le așa cum a simțit ea. Nedistanțându-se de realitate, artista își pune amprenta unei viziuni originale, alcătuind în lucrările sale un adevărat jurnal de sentimente exprimate prin culoare.

Fereastra este un pretext pentru Camelia Ionescu Popa de a concepe delicate compoziții de un clasic, geometric constructivism în care armoniile cromatice intensifică expresia artistică a imaginilor. Camelia iubește lumina și o integrează în structura pastei, a culorii, dând formelor pe care le generează o tentă emoțională veselă, restituind în imagini sensibile o atmosferă a evocării care poate fi lirică, idilică sau nostalgică.

Silviu Ioan Soare îmbină calitatea picturii tradiționale românești cu o viziune modernă prin expresie, prin organizarea suprafețelor și esențializarea formelor. Compozițile sale sunt fine orchestrări cromatice, ce pornesc de la o fervoare coloristică și ajung la armonii domoale, estompate, dar încărcate de vibrație.”

Roxana Bărbulescu – critic de artă


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost