Marșul pentru Viață 2017

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în şedinţă de lucru joi, 09 februarie, a dat binecuvântarea pentru Marșul pentru viață 2017, cu tema „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”.

Acest eveniment se va desfăşura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie (de Buna Vestire). Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creștine tradiționale.

În comunicatul Patriarhiei Române de azi se mai precizează că, la nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Acest marș are deja o îndelungată tradiție, primii săi organizatori fiind asociațiile pro vita din țară. (sursa: basilica.ro)

Referitor la estimările privind amploarea manifestației, aceasta va fi rezultatul eforturilor organizatorilor.

Ca în fiecare an, la Marșul pentru Viață participă și asociații sau organizații ale altor culte religioase recunoscute în România. Citiți mai multe pe marsulpentruviata.ro.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Marșul pentru Viață 2017”

  1. In Franta a fost adoptata pe 16 februarie legea prin care este prevazuta penalizarea siturilor ce, „in scop disuasiv cauta sa induca in eroare femeile care incearca sa se informeze despre avort.”
    Responsabilii acestor situri vor putea de acum inainte sa fie condamnati la 2 ani de inchisoare si 30000 de euro amenda.
    http://www.cathobel.be/2017/02/17/france-loi-delit-dentrave-a-ligv-adoptee/
    Probabil ca clericii romani din spatiul francofon european erau la curent cu pozitia parlamentului asupra acestei decizii, caci au primit cu vadita retinere propunerea enoriasilor de a discututa cu crestinii dupa Liturghie, despre gravitatea gestului uman si a actului medical de a intrerupe in chip brutal viata unui copil nenascut.

  2. Urmare a deciziei presedintelui Donald Trump de a nu mai finanta organizatiile care sutin avortul in tarile in curs de dezvoltare, Suedia, Olanda, Danemarka si Belgia au decis sa mobilizeze „tarile civilizate”, 50 la numar, pentru recoltarea de fonduri dedicate promovarii si practarii avortului.
    Initiativa celor 4 a avut un succes naucitor.
    In numai 3 saptamani s-au colectat 181.000.000 de euro!
    Belgia va dona miscarii pentru libertatea de a ucide prunici, „SheDecides”, 10 milioane de euro, dar sumele cele mai importante au fost donate de OMS, ONU Femmes si Fundatia Bill & Melinda Gates.
    http://www.cathobel.be/2017/03/03/181-millions-soutenir-droit-a-lavortement/

Comentariile sunt închise.