O imagine cât 27 de ani. Piața Victoriei 2017

Nu stiu daca stiti – cei mai tineri si cei care nu sunteti familiarizati cu Bucurestiul, zona centrala – ce inseamna fotografia asta, datata 1 februarie 2017, seara, Piata Victoriei si imprejurimi:

Inseamna o mare de oameni cum eu personal n-am mai vazut protestand din 1990 (atunci se intampla la Universitate; aveam 20 de ani).

Inseamna ca ne-am intors in timp 27 de ani, atat de grava este situatia, atat de mare amenintarea.

Si mai inseamna ca nu ne-am intors in timp de buna voie, ci prin vointa iresponsabililor care ne conduc acum, la fel ca atunci: eternul PSD fost FSN fost PCR.

PSD fost FSN fost PCR, cel mai mare partid din tara. Mai mare decat toate partidele parlamentare la un loc si corupt cat toate.

PSD fost FSN fost PCR care are acum ca presedinte de onoare pe primul lor presedinte executiv, Ion Iliescu, instigator la crima in masa – revolutie si mineriade.

PSD fost FSN fost PCR care pe langa Iliescu a mai avut 4 presedinti executivi si anume: un dublu condamnat penal pentru coruptie, fost puscarias (Nastase); un caraghios inca neprins (Geoana), un sociopat mitoman coautor de lovituri de stat, aflat in curs de judecata penala (Ponta), si, cu voia dvs, ultimul pe lista, condamnatul penal Dragnea, autor de lovituri de stat si el, iata. Toti acesti presedinti au fost alesi de membrii PSD. Acestea sunt produsele supreme si de onoare  ale democratiei PSD fost PCR, zis si Ciuma Rosie.

Numai asta si ar trebui sa va spuna tot despre acest partid, despre obiectivele lui, si despre faptul ca nu, nu se vor opri, pentru ca nu pot, nu stiu cum, astia sunt si nu mai au nimic de pierdut: credibilitatea si-au pierdut-o demult.

Noi, in schimb, daca nu-i oprim, avem totul de pierdut: tara, libertatea, parcursul democratic, securitatea, apartenenta la NATO, la lumea si Europa civilizata, si viitorul mai bun al multor generatii.

Acest guvern trebuie sa plece. S-a discreditat total, cu viteza luminii, in cateva saptamani. Liviu Dragnea trebuie sa dispara de pe scena politica. A aruncat o tara stabila in haos, tot cu viteza luminii, de dragul lui si al mafiilor din partid.

Iar PSD degeaba repeta ca o mantra ca a castigat alegerile, deci acest guvern ar avea tot dreptul sa faca ce face: i-au votat 3 milioane si jumatate din 18 milioane de adulti romani. Vreo 20% din electorat. Nu au majoritatea si legitimitatea democratica pentru a face ce vor ei cu legile si cu institutiile statului. Si chiar daca i-ar fi votat jumatate din tara, tot nu aveau dreptul si legitimitatea sa o abuzeze si intoarca in timp 27 de ani – pentru ca acum asta fac.

Totusi, cum s-a intamplat ca ne-am intors in timp 27 de ani, „multumita” aceluiasi partid? Simplu: „Guvernantii nu au nicio putere afara de cea incredintata lor de popor” spunea al 40-lea presedinte american, Ronald Reagan, in 1981. Prin urmare, cumva, neglijent si indiferent, majoritatea poporului le-a permis sa ajunga din nou aici. Deci tot poporul trebuie sa le aduca aminte  ca nu mai merge asa. Ca nu asta-i puterea ce le-a fost incredintata prin vot democratic.

Prin urmare, cand mai deschide gura vreun guvernant, vreun ales al neamului,  vreun facator de legi, si invoca legitimitatea rezultata din castigarea alegerilor,  sa le spuneti vorbele astea, care au implinit doua secole:

1.”Desigur, domnilor, ar trebui sa fie fericirea si gloria unui reprezentant [ales, parlamentar, demnitar] sa traiasca in stricta uniune, in cea mai apropiata corespondenta, si cea mai fara rezerve comunicare cu alegatorii sai. Dorintele lor ar trebui sa aiba mare greutate pentru el; opiniile lor mare respect; afacerile lor necontenita si asidua atentie. Este datoria sa sa-si sacrifice repausul, placerea, satisfactiile, in favoarea lor – si mai presus de toate, intotdeauna si in toate cazurile, sa prefere interesul lor celui personal” (Edmund Burke, Discurs electoral, Bristol, 1774).

2.“Legile proaste sunt cel mai rau fel de tiranie.”(E.B. Discurs electoral, Bristol 1780)

Iar despre PSD si colegii mafioti politici, sa tineti minte vorbele aceluiasi politican si mare ganditor britanic, bun cunoscator al naturii umane,  ca sa-ntelegeti de ce incearca acest guvern (de coniventa cu majoritatea lor din parlament) sa schimbe legile penale in interesul lor, si de ce nu vor da de buna voie inapoi:

“Oamenii striviti de lege nu au alta speranta decat de la putere. Daca legile sunt inamicii lor, ei vor fi inamicii legilor; iar cei care au mult de sperat si nimic de pierdut, vor fi intotdeauna periculosi.” (Scrisoare catre Charles James Fox 1777)

Astia sunt actualii guvernanti: oameni pe cale de a fi striviti de legile pe care le-au incalcat in trecut, pe care vor sa le incalce in viitor, si care acum au puterea de a guverna si de a le schimba in interesul lor. Aici le este ultima speranta. Si de aici pericolul atat de mare. Mare cat marea de oameni din fotografia asta, alaturi de cei care au protestat in alte 55 de orase din tara si alaturi de romanii care au protestat in orase de peste granita. De asta trebuie continuat. Asa, in numar cat mai mare trebuie continuat, pentru ca autoritatile ramase necorupte de PSD –  Presedintie, parchete, CSM, CCR, armata, SRI, forte de ordine publica – sa aiba suportul moral, civic si legitimitatea necesara pentru a restabili ordinea de drept incalcata de acest guvern. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

(Material publicat inițial pe blogul autoarei)


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost