Să facă PSD jocul Rusiei?

Cred că putem exclude din start ipoteza că cei de la PSD nu au realizat cum vor reacționa românii odată ce vor promulga celebrele, de acum, ordonanțe de urgență. Semnalele au fost clare încă de la prima tentativă de promulgare a acestora din data de 22 ianuarie. Atunci au dat înapoi și lumea s-a liniștit.

Să apari acum și să dai vina ba pe președinte, ba pe un partid minuscul că ar fi vinovați de ce se întâmplă în stradă este cel puțin ridicol.

Nici de prostie nu cred că-i putem acuza, de ticăloșie cu siguranță. Având în vedere toate aceste lucruri nu pot să nu mă întreb dacă cei de la PSD nu au creat în mod intenționat haosul prin care trece România în zilele acestea.

Ambasadorii din Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda și Statele Unite au luat o poziție comună de îngrijorare față de promulgarea ordonanței de urgență privind dezincriminarea abuzului în serviciu. Aceștia au solicitat din partea premierului României, domnul Sorin Grindeanu, o întâlnire lămuritoare. Domnul Grindeanu a fost prea ocupat cu alte lucruri și l-a delegat pe ministrul Afacerilor Externe, domnul Meleșcanu, să-l reprezinte la întâlnirea respectivă.

Cât de ocupat a fost domnul Grindeanu? Iată mai jos declarația sa:

”Am avut program, alt program, împreună cu colegii din Parlament legat de ceea ce vom face zilele următoare. Intră bugetul în dezbaterea Parlamentului, scadenţat. Am înţeles, şi am vrut să vin să văd, că s-a depus o moţiune de cenzură. Sunt lucruri normale şi importante pentru un guvern care trebuie să fie gestionat”

Cam subțire explicația, dacă e să mă întrebați pe mine.

De partea cealaltă, Rusia se bucură de instabilitatea provocată artificial de PSD în România, dacă e să-i dăm crezare domnului Ion Cristoiu.

Poate că acesta a fost planul PSD încă de la început, îndepărtarea de Occident și apropierea de Rusia. Această ipoteză mi-a adus aminte de cadoul făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Și, la final, o dedicație pentru PSD în interpretare nemuritorului Jean Moscopol:

Ce frumoasă este viața/ Când ești chior și prost ca țața
Și ajungi din potcovar/ În guvern subsecretar.

Ce frumos e când vin rușii/ Și iți spun din dosul ușii
Cum să vorbești, cum să taci/ Și pe-apostolu’ să faci. (bis)

Ce frumoasă este viața/ Când să spui te ține ața
Că ne vine, bat-o vină!/ De la răsărit lumina.

Ce frumos e sa ai ceafă/ Și de la soviete leafă
Să fii frate cu dușmanu’/ Și să-ți zică Sadoveanu. (bis)

Ce frumoasă este viața/ Când nu te apucă greața
Să-i tot perii pe intruși/ Și să-i tămâiezi pe ruși.

Bălăceanu te numești/ Fiindcă-n țara reperistă
Cu nesaț te bălăcești/ În mocirla comunistă. (bis)


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


8 comentarii la „Să facă PSD jocul Rusiei?”

  1. PSD, ca si alte organizatii, face jocurile Rusiei. Si nu de azi, de ieri, doar e traditie „de partid si de stat”. Si are si colaboratori de nadejde in „ONG”- prelungiri civice tot „de partid si de stat”. De-o pilda, „Jos Chevron, hai Gazprom”.

  2. Degeaba mai cerem ajutor de la ambasadori straini. Singurul mod prin care ii putem bate pe PSD-isti este „prin noi insine”, adica noi sa scapam de ei prin mijloace democratice, organice sa convingem populatia de raul pe care il reprezinta PSD. Pai nu stiti cine conduce diplomatia americana? Rex Tillerson, noul secretar de stat, e un apropiat al lui Putin, iar compania la care lucra, Exxon, e pe cale sa semneze un acord de 500 MILIARDE de $ cu Rusia. Sa fim seriosi, americanii vor face ce au facut dintotdeauna, ne vor lasa balta…

  3. Da poporul sunrem noi!Am iesit de nevoie ,de necaz,de inima rea,de foame, de golatate, de durerea copiilor cu venele taiate de dorul parintilor plecati sa cerseasca euroi de la straini care ni ia furat,la straini. Sa dea Domnul sa intre poporul in parlament ca atunci poporul va face alegeri ad-hoc.Ca o supapa de refulare as propune sa aducem in fata parlamentului cat mai multi penali sa-i punem sa aleaga pedeapsa care o vor.Sa ceara ei inchisoare,sa primeasca 40 de lovituri fara una sau dezbracati in fundul gol si pusi pe internet sa-i vada o lume intreaga ce patesc POLITICIENII PENALI DE ROMANIA care au dezbracat o tara si acum vor sa ne ia si sufletul!Numai sa se imputa treaba ca venim noi sa le curatam WC-urile din parlament la ei pe haine!Iertare daca exagerez dar aici ne-au adus ei sa stergem la fund o europa si bunici nostri mor in mizerie!

  4. In sinea lor nemernica si rosii si albastrii iau in calcul si un dezastru tip Ucraina/Siria care cuprinzand Romania, sa distruga ce ii incurca, respectiv populatia si valorile de patrimoniu material si sa ne imparta, impartindu-si ce ii intereseaza.
    Impresia ca „nu ne gasim locul” vine probabil din aceasta realitate.
    Jocurile au fost facute cu mult inaine de ’89 si Iliescu/Roman&co au pus talpa in fata celor care nu erau de acord cu acest joc, cu alunecarea tarii in hau.
    In acest moment ar trebui inlaturate toate marionetele din politica si considerata juridic distrugerea economiei de stat, drept crima comisa cu complicitatea unor entitati exterioare tarii.
    Ar trebui, dar este evident faptul ca ne-ar impiedica toate instantele planetare si extraplanetare, adica zeii lor cu capete de taur si serpi, plus canaliile nationale care si-au tatuat pe creer semnul fiarei
    .Constiinta ne indeamna sa mergem la demonstratii, sa semnam petitii , sa dam acatiste, citind in continuare ziare din care aflam de pilda ca Rosneft a batut palma cu Glencor si cu Quatarul si Aradul prospera de la an la an, profitand de avantul economic al industriei turismului balneologic.
    Nu la tristul nostru Arad ma refer, cu toate ca are si el ascunse resurse thermale, ci la orasul cu acelesi nume din Israel in care lucreaza pe branci, specialistii romani in balneologie.
    Europa occidentala am considerat-o o sansa, nestiind la momentul adeziunii ca ea insasi fusese tradata si se afla in cadere libera.

Comentariile sunt închise.