Noutăți despre procesul împotriva construirii Mega Moscheii

La termenul de astăzi al procesului intentat de domnul Cătălin Berenghi împotriva Guvernului României referitor la  construirea, în București, a Mega Moscheii finanțată de statul turc, s-au prezentat între 150 și 200 de persoane. Atitudinea judecătoarei care, la termenul anterior, era pe punctul de a clasa cauza pe motiv de „lipsă de interes”, a fost complet diferită. Pe lângă cei care s-au prezentat în persoană, la dosarul cauzei au ajuns peste 8.000 de cereri de intervenție accesorie, un real succes.

Dacă inițial judecătoarea și jandarmii nu au dorit să-i primească pe toți cetățenii în sală, ulterior s-a ajuns la un compromis și s-a permis accesul acestora, pe rând.

Cătălin Berenghi a solicitat judecătoarei să țină cont de faptul că, pe lângă cele 8.000 de cereri de intervenție accesorie, mai sunt foarte multe altele, trimise pe email, fax sau prin poștă care, fie nu au primit încă număr de înregistrare, fie nu au ajuns încă. Apoi a solicitat să se facă o listă cu cu toți intervenienții ale căror cereri au ajuns la dosarul cauzie (pentru transparență și corectitudine).

Din cauza aglomerației și a miilor de cereri accesorii sosite la dosar, judecătoarea a decis că ele trebuie comunicate părților și că este necesar un nou termen, stabilit la data de 8 septembrie 2017, orele 14.30.

Acest termen ne este favorabil nouă, opozanților construcției mega moscheii deoarece:

1. În protocolul de predare-preluare al terenului, la articolul 4, punctul c), scrie următorul lucru: „Să intabuleze clădirile de interes public, până la termenul de 36 de luni prevăzut de HG 372/2015, de la data semnării prezentului protocol de predare-preluare”. Până astăzi au trecut aproape 24 de luni, deci mai sunt 12.

2. Este timp pentru o organizare mai bună, eventual pentru a găsi și alte căi de atac pentru a stopa construcția Mega Moscheii.

Mulțumiri tuturor celor care au trimis cereri de intervenție accesorie. Împreună am arătat că poporul român, în majoritate, este împotriva construirii pe teritoriul României a unei mega moschei finanțate de un stat străin.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Noutăți despre procesul împotriva construirii Mega Moscheii”

Comentariile sunt închise.