Ziarul Adevărul moare de grija CpF, în timp ce credibilitatea sa tinde spre zero

Știm că e ordin pe unitate să se tragă cu tunurile în Coaliția pentru Familie și inițiativa acesteia de modificare a Constituției în sensul prevederii clare că, în România, căsătoria se poate realiza doar între un bărbat și o femeie, un lucru absolut normal și natural.

Printre cei care s-au conformat ordinului se află și Daniel Grogonaru, ziarist la Adevărul, care tocmai a publicat un articol intitulat: „CpF moare de grija LGBT, în timp ce animalele denumite legal „părinţi“ îşi violează copiii„.

Să începem cu titlul care suferă de o fractură logică: ce-are una cu alta? Poate că ziaristul de la Adevărul nu știe dar e posibil ca o persoană sau organizație să fie interesată și să militeze pentru mai multe lucruri în același timp. De unde a dedus acesta că soarta copiilor abuzați n-ar interesa Coaliția pentru Familie? Dimpotrivă.

Să continuăm cu paragraful cu „greutate” din articolul său:

Într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei, în primele şase luni ale anului 2016, au fost raportate aproximativ 35 de cazuri în care taţii şi-au abuzat sexual copiii. Vorbim doar de cazuri raportate la Poliţie, fenomenul fiind mult mai amplu. Aceste date au fost furnizate la solicitarea organizaţiei FILIA şi sunt incluse într-un raport privind cazurile de violenţă în familie înregistrate de autorităţi în perioada ianuarie-iunie 2016. Pentru cei interesaţi numărul acestor cazuri anchetate de Poliţie a fost de aproape 9.000. Conform altor surse peste 10.000 de copii sunt abuzaţi fizic şi psihic de părinţi în fiecare an în România şi peste 30.000 de femei sunt victime ale violenţei în familie. (sursa)

Ziaristul de la Adevărul ar trebui să știe că pentru abuzurile pe care le menționează mai sus există legi clare. Și nu doar pentru violul copiilor de către părinți ci pentru viol, în general. Dacă domnul ziarist consideră că legile nu se aplică așa cum ar trebui, atunci să se adreseze autorităților, Coaliția pentru Familie n-are cum să le aplice.

Îi recomand acestuia să înceapă studiul cu articolul 199 din Codul Penal:

Violenţa în familie

(1) Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 şi art. 193195 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

(2) În cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală. (sursa)

Acum să revenim la referendumul propus de Coaliția pentru Familie. Nu înțeleg care-i problema opozanților. Acțiunile Coaliției sunt perfect legale, prevăzute în legile actuale. Oponenții au la îndemână exact aceleași pârghii pentru a-și promova ideile și propunerile lor, cine-i împiedică să le folosească? Cealaltă variantă este să convingă populația că propunerea Coaliției nu este benefică României. Dacă vor reuși rezultatele se vor vedea la referendum și propunerea Coaliție de modificare a Constituției va fi respinsă. E atât de simplu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ziarul Adevărul moare de grija CpF, în timp ce credibilitatea sa tinde spre zero”

Comentariile sunt închise.