A murit Regele!

Astăzi, la ora 13.00, s-a stins, la vîrsta de 96 de ani, Majestatea Sa Mihai I, ultimul Rege al României.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească, iar nouă să ne vindece istoria bolnavă!

***

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că va fi decretat doliu național.

***

Trupul neînsufletit va fi depus pentru două zile la Castelul Peleș din Sinaia și două zile la Palatul Regal din București, în Sala Tronului.
Regele Mihai va fi înmormîntant la Curtea de Argeș, în Catedrala Arhiepiscopală.
Iată mai jos comunicatul Secretariatului Regal:


„Majestatea sa Mihai I a incetat din viata azi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora Romaniei), la resedinta privata din Elvetia.
La capataiul Regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria.
In aceasta seara, la ora 19, Custodele Coroanei romane va face o declaratie catre tara.
In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.
Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.
La dorinta custodelui Coroanei romane, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta traditia inaintasilor Majestatii Sale Defuncte.
Incepand de maine, carti de condoleante vor fi deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile. Condoleante pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/
Toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca, incepand de maine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale”
.

Reamintim că Regele Mihai s-a retras din viața publică în Martie 2016, cînd Familia Regală a anunțat că suferă de cancer și că a fost la o clinică din Lausanne. În urăm cu trei săptămîni, Familia Regală a comunicat că starea de sănătate a Regelui s-a înrăutățit.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „A murit Regele!”

Comentariile sunt închise.