Joi: Centenarul Independenței Pindului

Asociațiile Predania și Neamunit vă invită joi, 21 decembrie, ora 14, la evenimentul „Centenarul Independenței Pindului”, desfășurat sub egida Proiectului Avdhela – Biblioteca culturii aromâne, unde vor fi lansate siteurile www.armatolii.org.ro  și www.independenta-pindului.ro.

Manifestarea va fi găzduită în sala de conferințe și expoziții F64, aflată în București, Bd. Unirii nr. 45.

În cadrul evenimentului vor susține scurte comunicări Emanuil Ineoan, doctor în istorie al Universității Babeș Bolyai, dr. Florin C. Stan, cadru didactic asociat la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius”, Constanța, dr. Radu Baltasiu, Profesor la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti şi Director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, Profesor Zoe Rădulescu, fiica luptătorului anticomunist Gogu Puiu, și Alina Ioana Dida, medic, strănepoată a fostului primar român M. Dida masacrat de greci la Magarova în anul 1906.

Scopul acestei inițiative este de a scoate din uitare evenimente dramatice petrecute în urmă cu mai bine de o sută de ani și de a puncta un moment ignorat din păcate în lumea românească, anume împlinirea a o sută de ani de când un comitet de aromâni declara la Samarina independența Pindului și Zagoriei.

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Joi: Centenarul Independenței Pindului”

Comentariile sunt închise.