Cinci săptămîni și 305.000 de lei ne despart de o minune: salvarea bisericii din Vința!

Biserica veche de două secole și jumătate, închinată Sfîntului Arhanghel Mihail, la Vința, în Alba, cu a sa instimabilă pictură murală, este cu un pas mai aproape de salvare.

În 14 zile s-au adunat 45.000 de lei, în contul Asociației Rost dedicat campaniei pentru biserica ”Sf. Arh. Mihail”: RO82BACX0000000107363000. Cu donații de cîțiva lei, dar și donații de mii de lei. Fiecare a dat după puterile lui sufletești și financiare. Cu o medie de 3.200 de lei pe zi riscăm să nu adunăm suma necesară. E nevoie de mai multă jertfă!

Mai avem de strîns 305.000 de lei, pentru ca bisericuța să poată fi mutată la Muzeul ASTRA din Sibiu. Au rămas cinci săptămîni pînă cînd minunea încă mai este posibilă. Pînă atunci mai este zăgăzuit lacul de steril de la exploatarea minieră Roșia Poieni. Apoi, va acoperi morminte, cruci, ziduri, odoare și sfinți.

Puneți fiecare cîte un leu și salvați biserica din Vința. Vă veți face astfel casă în cer!

Toți donatorii vor fi cinstiți drept ctitori și pomeniți la slujbele bisericii. Iar cei care vor dona de la 500 de lei în sus, vor primi cîte un album cu splendidele picturi murale din bisericuță, semnate de Simion Silaghi Sălăgeanu de la Abrud acum mai bine de două veacuri.

Sf. Arh. Mihail, arhistrategul oștilor cerești și ocrotitorul bisericii din Vința, să ne ajute!

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost