Biserica Ortodoxă Română ne îndeamnă să sperăm și să jertfim în continuare pentru apărarea valorilor noastre

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române a emis astăzi un comunicat de presă prin care îndeamnă credincioșii la o adevărată atitudine creștină: nădejde și continuare eforturilor pentru slujirea valorilor și principiilor în care credem. Mai mult, în textul trimis mass media se sugerează că rezultatul referendumului este un succes, fie el și nedeplin. Ceea ce este absolut corect.

Astfel, în mod oficial, Biserica noastră respinge defetismul, autocompătimirea, abandonul și ghetoizarea ”minorității” creștine în cetate. Nu asta ne cere Hristos! Ci credință nestrămutată, curaj exemplar și jertfă pînă la capăt. 

Ne bucură această luare de poziție înțeleaptă, conform învățăturii de credință și de îmbărbătare, a Bisericii noastre. 

Redăm în continuare comunicatul integral. (Redacția Rost Online)

Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost