Lupta continuă!

Văd lacrimi de-o parte și rîsete de satisfacție de cealaltă. Am un cuvînt pentru fiecare.

În condițiile unui boicot general, pe care l-au predicat, provocat și practicat „societatea în civil”, presa în cvasitotalitatea ei, autoritățile de stat, partidele (care nu și-au mobilizat, de fapt, sustinătorii; iar PSD a jucat, cum am presupus dintr-un început, la două capete); în condițiile în care tabăra pro-referendum a fost slab finanțată (spre deosebire de opozanți) și lipsită de alte canale de transmitere a mesajelor decît internetul și materialele tipărite, rezultatul nu e unul rău. Nu este cel așteptat, desigur, e îngrijorător din perspectiva viitorului pe care îl deschide, supărător din punct de vedere al numărului de români informați și cu discernămînt, care se dovedește a fi totuși mic. Dar nu e deloc un rezultat care să ne demobilizeze.

Patru milioane de români hotărăsc de obicei guvernarea țării. Patru milioane înseamnă o parte semnificativă dintre românii activi politic. Patru milioane înseamnă că cele trei milioane de semnatari ai inițiativei de modificare a Constituției au mai convins un milion de români să o voteze. Patru milioane sînt dovada că nu este totul pierdut. Milioanele de români care au pus ștampila pe DA sînt temelia unei mai puternice politici pro-familie, pro-viață, pro-valori, întemeiată pe credința creștină și pe orientarea conservatoare.

Acest eșec este de fapt numai începutul adevăratului război. Am eșuat în a ridica o baricadă serioasă contra ideologiei neomarxiste. Însă acum știm exact pe ce ne bazăm. Și știm că nu mai este nici timp, nici loc de negociere. De asemenea, nu mai e timp pentru a amîna o coagulare a forțelor civice și politice conservatoare.

În plus, această palmă pe care o primește românul de bun simț poate că-l va trezi.
Așadar, nu sînt motive nici de plîns, nici de rîs. Lupta continuă!

PS:
Celor care deplîng rezultatul obținut, într-o țară cu 85% ortodocși, le mai amintesc că, din cei declarați ortodocși, doar 18 – 20% merg la biserică. Taman cîți au votat. O fi, n-o fi vreo legătură? Poate ca nu, căci și celelalte culte creștine, ba și mozaicii și musulmanii au sprijinit referendumul.
Cert este că, din mare masă a ortodocșilor declarați, doar o pătrime sînt practicanți. Cîți din ăștia au fost manipulați de televiziuni si „intelectuali”, Dumnezeu știe.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost