Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a CEDAT suveranitate. Ce prevede Constituția României

Ministrul Jusției, Cătălin Predoiu, spune că problema coliziunii între dreptul european și cel național nu se nouă și nu este valabilă doar în cazul României, ci pentru toate statele membre UE.

Declarațiile pe tema suveranității au fost făcute duminică seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, la B1TV.

Întrebat dacă și-a pierdut România suveranitatea pe chestiuni judiciare odată cu intrarea în UE, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a răspuns:

„Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate. Orice stat membru, de la Germania, până la România, a cedat suveranitate”.

Totodată, ministrul Justiției a răspuns că acest lucru este valabil și la nivel de constituționalitate.

„Da, evident. Uitați-vă în Constituție. În momentul în care tu accepți că aplici dreptul european cu prevalență, sigur că sunt nuanțe, sunt și alte articole care sunt interpretabile, dar ți-ai asumat să cedezi o parte de suveranitate. Nu vrem să ne aducem aminte despre lucrul acesta sau ce? E valabil pentru orice stat membru al Uniunii Europene”, a spus ministrul Predoiu.

Constituția României

 

Articolul 2 din Constituția României face precizări referitoare la suveranitate, respectiv:

Art.2 Suveranitatea

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a CEDAT suveranitate. Ce prevede Constituția României”

  1. Cătălin Predoiu este manelist sau rau intentionat? Daca este rau intentionat trebuie bagat la puscarie.

  2. Acest individ minte de ingheata apele. Chiar nu mai exista in tara asta nimeni care, care cu dovezi juridice solide, sa-i demonteze minciunile?!

Comentariile sunt închise.