Faptele bune și dilema prizonierului

Conform Dilemei prizonierului, acestora le-ar fi mai bine dacă s-ar înțelege sa nu trădeze, dar de obicei aleg să o facă pentru că nu au încredere în celălalt.

Cam așa e și cu faptele bune – vrei să nu poluezi, dar impactul tău e minor. Vrei să votezi, dar votul tău contează foarte puțin. Vrei să fii politicos la coborârea și urcarea din autobuz, dar și cei care urcă, și cei care coboară, și șoferul au niște obiceiuri care te fac să te comporți atipic, și nu mai știi cum să procedezi pentru a fi politicos.

În concluzie, vrei să faci bine, dar binele nu pare să aibă putere.

Cu toate asta, când faci o anumită acțiune, te plasezi automat în clubul celor care fac o anumită acțiune. Nu arunci hârtii pe jos, ești în clubul celor care fac asta. Arăți că îți pasă, ești în clubul celor care le pasă. Și acest club nu are doar un membru, ci mai mulți. Și e mai bine să fii în acest club, al celor care fac binele, decât în clubul celor care aleg să se resemneze.

Când ești singur, simți că nu ai putere. Când ești în clubul celor care fac fapte bune, acel club are putere și asta se poate transmite emoțional.

Thank you note
Simon Liu – A good deed is it’s own reward., https://flic.kr/p/cK2GAf

About Olivian Breda

Olivian Breda este freelancer în Digital Marketing.Expertiza lui este în SEO (Search Engine Optimization - optimizare pentru motoarele de căutare) / UX (user experience - experiența vizitatorilor) / WordPress (platformă realizare site-uri și bloguri). Cofondator lumeaseoppc.ro (evenimente pe tema SEO & PPC) și cetd.ro (Carte și blog dedicate brandingului medicilor).Pe plan personal, este interesat de dezvoltarea personală - evenimente, sport, viața sănătoasă, voluntariat, lecturi, filme, muzică.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost