Main Stream Media. Lacul „lebedelor negre” împotriva lui Trump și a lumii civilizate (I)

Context: „lebada neagra” este o teorie dezvoltata de Nassim Nicholas Taleb (eseist american de origine libaneza si matematician specializat in statistica si analiza de risc) care se refera la un eveniment neasteptat, cu impact social major, prezentat si rationalizat mediatic gresit, care astfel schimba perceptia publicului asupra realitatii si poate fi utilizat de activismul politic in sustinerea intereselor partizane. In Romania, unde personalitatile media se descurca in general mai greu spre deloc cu vocabularul si gramatica limbii romane, daramite cu metaforele elegante, i se mai spune „petarda”.

Moartea, subiectul favorit

Acum, cand olimpiada mortii prin COVID19 e pe sfarsite pentru ca nu se mai moare in ritm satisfacator, chiar ma intrebam cu ce „lebada neagra” va umple spatiul si distrage atentia publicului floarea activismului media anti-Trump, odinioara cunoscuta sub numele de jurnalism. Raspunsul n-a intarziat. Sunt revoltele „anti-rasiste” ocazionate de decesul lui George Floyd, negru american din Minneapolis, ca urmare a excesului de forta din partea politistului alb Derek Chauvin (nefericita predestinare onomastica).

Este tot despre moarte, pentru ca moartea  vinde cel mai bine si se transforma cel mai eficient in arma politica. Dar e si despre „rasism”, care, alaturi de „fascism”, a devenit cea mai multifunctionala si atotcuprinzatoare falsa eticheta folosita de Noua Stanga impotriva adversarilor politici.

Sigur ca CNN, NYT si celelalte oficine ale activismului media anti-Trump trag tare si de data asta pentru schimbarea perceptiei publicului si manipularea emotionala prin minciuna. Sunt disperati: oricat s-au straduit si cu oricata abnegatie au mintit, Donald Trump e tot la Casa Alba si isi mentine avantajul electoral fata de adversari.

Patru lebede mari si negre. „Nicio criza nu trebuie irosita”

Intai au incercat si esuat cu „Russian collusion”. Dupa 3 ani in care MSM au mintit, hartuit si innebunit America si lumea intreaga cu presupusa colaborare subversiva a lui Donald Trump si oamenilor lui cu Rusia, adevarul s-a intors ca un bumerang impotriva lor si a oficialilor „statului paralel” [deep state] – care risca acum, pe buna dreptate, pedepse penale serioase pentru conspiratie si tradare.

Apoi au incercat si esuat cu telefoanele ucrainiene si punerea sub acuzare a aceluiasi presedinte. In an electoral. Dezastru!

Dar ce sansa nesperata cu visurul chinezesc pe care l-au prins din zbor. S-au gandit ca poate a treia oara e cu noroc. Au inceput din timp, din februarie, cand anticipau cum va pierde Trump alegerile  din cauza  COVID19.

Indiferent ce a spus si dispus actualul presedinte american, a fost gresit. Cand a inchis granitele cu China era rasist. Cand au inceput sa moara oameni, era criminal pentru ca nu le-a inchis la timp. Cand au depasit 10 milioane de someri in cateva saptamani din cauza starii de urgenta pandemica si arestarii la domiciliu a intregii tari, lock down, shelter in place, iar  Trump a anuntat ca intentioneaza sa ridice restrictiile, sa relanseze economia si sa redeschida bisericile de Paste, era si mai criminal, pentru ca viata, nu economia sau credinta crestina conteaza. Apoi …. au pierdut definitiv firul logic, pentru ca e greu sa minti 24/7 si sa tii minte ce minti. Ce n-au uitat nicio secunda este cine le este adversarul politic si ca nu trebuie sa „precupeteasca niciun efort”, vorba lui Nicolae Ceausescu, si nicio minciuna ca sa-l doboare si sa avanseze glorioasa agenda a Stangii vechi si noi.

Cu toate acestea, in ce-l priveste pe Donald Trump, au esuat si de data asta. In schimb au reusit o contraperformanta istorica: au aruncat in haos lumea civilizata, generand si intretinand cu zel spaima psihotica a mortii prin COVID.

Sa multumim, asadar, MSM americane anti-Trump, care au generat psihoza COVID19 direct si prin efect de domino, caci restul MSM si media sociale nu putea rata ocazia. Asa s-a creat presiunea interna si internationala care a determinat guvernele occidentale, intrate si ele in panica (in unele cazuri electorala), sa-si distruga in timp record propriile societati, economia, democratia, securitatea nationala, ordinea constitutionala si bunastarea generala. Totul a pornit de la onor mass-media Stangii americane.

Nu glumesc si nu exagerez. Va invit sa mergeti inapoi pe firul istoriei actualei pandemii. Daca va intrebati cum Dumnezeu si de ce acum, ca niciodata in istoria moderna a pandemiilor, Vestul a ales sa se automutileze peste noapte, actionand aproape la unison atat de aberant, iresponsabil, primitiv, ba chiar totalitar, impotriva propriei sanatati si bunastari, raspunsul este greu de ocolit: adversarii politici si mediatici ai Americii lui Donald Trump.

N-a fost nicio conspiratie. Este istoria la vedere a lantului cauzal desfasurat din ianuarie incoace.  Fereastra [Overton| de oportunitate a fost larg deschisa de stream media americane dominate de Stanga. Apoi, rapid, de cea internationala. Adversarii politici ai presedintelui Trump doar s-au aliniat si au speculat. La fel ca birocratii medicali tip Fauci, miliardarii psihopati tip Gates si inevitabilele hiene care profita de orice criza suculenta. Pentru ca, nu-i asa, nicio criza serioasa nu trebuie irosita, adica nefolosita ca oportunitate pentru a-i face pe oameni sa accepte lucruri pe care altfel nu le-ar accepta. Never let a serious crisis go to waste, asta i-a invatat Saul Alinsky [1], gurul american al activismului radical de stanga, pe ucenicii lui, printre care sotii Clinton, Obama [2] sau Rahm Emanuel:

Sigur ca pandemia COVID19 este reala, iar noul coronavirus este un virus rau, care mai si omoara – desi stim deja ca cifrele deceselor sunt umflate si gresit raportate.  Sigur ca a pornit din China si regimul comunist de la Beijing este principalul vinovat pentru raspandirea masiva si rapida in lume. Si sigur ca nu e prima data cand niste birocrati medicali, mai precis impostorii cocotati in pozitii de mare influenta si putere politica, propun arestarea preventiva a lumii civilizate ca solutie de gestionare a pandemiei – au propus acelasi lucru si-n 2009 [3];  era cat pe ce si-n 2012 [4]

Dar niciodata pana acum guvernele lumii inca libere si democratice n-au acceptat sa puna in practica aceste aberatii. Iar probabilitatea (enorma) este ca n-ar fi facut-o nici acum daca amenintarea „virusului ucigas” – toti virusii patogeni sunt ucid in anumite procentaje – si spaima mortii prin COVID19 n-ar fi fost amplificate obsesiv de enemedia [abrevierea termenilor enemy=inamic si media din lb engl] ca arma politica.

Din fericire, au esuat si acum unde-i durea mai tare: Donald Trump isi mentine avantajul electoral fata de adversari, iar statele republicane, aplicand masuri de pandemie mai rezonabile, stau mai bine in statisticile pandemiei decat cele democrate. Din nefericire au distrus, cel putin temporar,  civilizatia.

Asadar, si a treia „lebada neagra” a fost cu ghinion. Nu-i nimic. Stanga nu se lasa, pereat mundus, numai faca-se voia noastra, si poate a patra ….. De exemplu revoltele ocazionate de decesul infractorului George Floyd. [5] Ocazionate nu cauzate, cum pretind MSM-fake-news cand relateaza talhariile si violentele care terorizeaza mai multe orase americane in acest moment. Revoltele sunt in plina desfasurare, la fel si aberatia mediatica, deci avem timp pentru concluzii de etapa data viitoare.

Pana atunci, cand cititi New York Times sau priviti CNN si flotilele  care se aliniaza  pe balta mediatica in coregrafia lor dizgratioasa, nu uitati ce spunea, pertinent,  Denzel Washington in 2016, dupa alegerile prezidentiale americane; da, mai exista bun simt si printre actorii-vedeta:

 

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Saul_Alinsky

[2] https://www.politico.com/story/2009/01/obama-finds-opportunity-in-crisis-017244

[3] https://ihincu.wordpress.com/2020/03/15/nimic-nou-pe-frontul-politicii-birocratilor-si-expertilor-in-panica-bomba-cu-neutroni-porcul-mexican-si-virusul-din-wuhan/

[4] https://en.wikipedia.org/wiki/2012_Middle_East_respiratory_syndrome_coronavirus_outbreak
[5] https://en.wikipedia.org/wiki/Killing_of_George_Floyd


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Main Stream Media. Lacul „lebedelor negre” împotriva lui Trump și a lumii civilizate (I)”

  1. Imi cer iertare, dar, dincolo de intepretarea un pic „extinsa” a definitiei lui Taleb – pentru care „lebada neagra” este un eveniment neprevazut cu impact major, indiferent de prezentarea mediatica – articoluil, desi cu multe puncte de vedere valide, se descalifica prin formularea „decesul infractorului…”. In acest sens, imi permit sa ne recomand tuturor urmatorul punct de vedere:

    https://www.youtube.com/watch?v=ruPr93FQr2s

    Toate cele bune!

Comentariile sunt închise.