Dan Puric: Poporul român își revine. Am încredere și nădejde în esența creștină a acestui neam

Poporul român are capacitatea să-și revină, neamul românesc având o forță creștină teribilă, a mărturisit, miercuri, actorul, eseistul și regizorul Dan Puric.

Dan Puric a vorbit, miercuri seara, la Realitatea TV, despre rolul ortodoxiei în România, într-o perioadă extrem de dificilă pentru noi națiunea română.

„Am încredere și nădejde în esența creștină a acestui neam. Am încredere în forța lui subversivă, tacită. Am încredere că acest popor va da oameni care se vor jertfi și care îl vor înălța. Am încredere. Vă spun de pe acuma, poporul acesta va scoate mărturisitori. Va scoate martiri. O să vedeți. Din te miri ce. Din tinerii care sunt confuzi. Din oamenii care stau pe la cozi. E prea tare vocația acestui neam. E prea puternică moștenirea”, a declarat actorul și scriitorul Dan Puric, potrivit sursei citate.

Vorbiți-i acestui popor despre frumosul din el și o să vedeți cum învie, a subliniat Dan Puric.

„Încurajați acest popor care acum este obidit să îi spuneți că are valori fundamentale. Suntem foarte vechi. Suntem teribil de vechi în credința noastră. Ne-am născut cu ochii spre cer, nu ne-am băgat prin catacombe dintr-astea nenorocite. A, ne-am băgat în catacombe creștine. Știți ce înseamnă o catacombă creștină? Să iei cerul cu tine și să îl bagi în inimă. (…)

Eu merg prin țară și am întâlnit niște tineri de o forță incredibilă, de o forță extraordinară. Am găsit poporul acela concentrat. Am găsit adevărați apostoli. (…) Poporul român își revine în matcă. E o forță teribilă creștină în neamul acesta. Și atunci am această nădejde. Acest Paște îl trăiesc cu o bucurie fantastică. Nu poți să îl îndepărtezi pe om de credință. Cu cât îl îndepărtezi, cu atât este credința mai mare. Așa îmi petrec eu Paștele. Cu această sfântă nădejde că poporul acesta își revine. Se ridică încet și sigur. (…) Comuniunea se face tainic. O face Dumnezeu și iată că suntem martori. Poporul român își revine. Este fantastic și o să vedeți unde va merge. Cel Rău s-a înșelat când a lovit aici, în țara asta,” a spus Dan Puric.

A iubi România astăzi este un mare risc, a subliniat Dan Puric.

„Acestea sunt consecințele acțiunilor unor oameni desprinși de Dumnezeu. Este evident că au luat-o contra poporului, sunt niște oameni cărora ajungi să le plângi de milă. (..) Înainte de banii europeni avem nevoie de conștiință, in primul rând de conștiința creștină. (…) A iubit azi România e un mare risc” a mai afirmat Dan Puric.

Întrebat despre ce crede despre partidul AUR, potrivit sursei citate, Dan Puric a răspuns:

„Atâta timp cât oameni- ca Sorin Lavric- vorbesc în Parlament despre martirii români, pentru ca oamenii să înțeleagă cine a fost Valeriu Gafencu, cine a fost Mircea Vulcănescu, este un salt teribil. Oamenii aceștia aud pentru prima oară în viața lor că noi am avut demnitate, că această demnitate este dată de martiri.

Pe de altă parte se dau niște legi ca martirii noștri să fie scoși, că sunt considerați criminali de război. Atâta timp cât domnul Sorin Lavric merge pe linia aceasta, el depășește dimensiunea unui partid, el merge pe un act de refacere. Pe mine lucrul acela mă interesează. Și dacă mâine la conducerea țării vine un partid sau un președinte care afirmă valorile acestea atunci eu mă simt apărat.”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Dan Puric: Poporul român își revine. Am încredere și nădejde în esența creștină a acestui neam”

  1. Și totuși românii (cei mulți) au ales să boicoteze Referendumul pentru familie și l-au reales pe Klaun Johannis.

Comentariile sunt închise.