Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre protocolul de înmormântare: Nu scrie nicăieri în ordin că oamenii trebuie îngropați fără haine, de vină sunt cei care nu i-au îmbrăcat. Ulterior, Voiculescu a recunoscut că a fost informat greșit

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a negat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, informația potrivit căreia este interzisă prin lege îmbrăcarea persoanelor decedate, infectate anterior cu covid, precizând că de vină sunt cei care nu i-au îmbrăcat pe morți.

Incredibila declarație a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, vine în contextul în care în ultimele zile s-a discutat despre urgența modificării protocolului de înmormântare stabilit în pandemie încă din martie 2020, prin care se interzice îmbrăcarea persoanelor decedate în cazul în care au fost infectate cu covid.

„Nu există nicio prevedere” în vreun ordin de ministru care să prevadă că oamenii care au decedat în urma infecţiei cu noul coronavirus să nu fie îmbrăcaţi, a răspuns, joi, Voiculescu, vizibil deranjat de întrebările jurnaliștilor pe tema modificării acestui ordin.

„Scuzați-mă, nu înțeleg întrebarea. Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. Ce să știu? Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat”, a declarat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a spus în repetate rânduri că de vină sunt cei care s-au ocupat de decedați, adică cei de la pompe funebre, potrivit Digi24.

Ulterior, Voiculescu a revenit cu o postare pe Facebook, prin care și-a cerut scuze pentru aceste declarații, spunând că a preluat o informație greșită și a insistat asupra ei.

„Tocmai am avut declaraţii de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informaţie greşită şi am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, aşa cum mai mulţi reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 „se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre protocolul de înmormântare: Nu scrie nicăieri în ordin că oamenii trebuie îngropați fără haine, de vină sunt cei care nu i-au îmbrăcat. Ulterior, Voiculescu a recunoscut că a fost informat greșit”

  1. Traim , pe insula lui ” Stan si Bran ” , in care nimeni nu raspunde conform legii , fiindca legea nu exista sau nu se aplica , dar toata lumea castiga ” din propaganda mediatica si acivitatea de partid , asa zisii alesi ai poporului ” , dar numai prostul de roman , care isi ingroapa mortii , ca in Orientul Mijlociu , in cearsaf, sau gol , pierde fiindca isi uita traditia de mii de ani , pana si la cultul mortilor , dar unde este biserica orthodoxa , care teoretic ar trebui sa intervina aici . Practic traim intr-un stat , care nu mai functioneaza de mult , iar institutiile sale inclusiv biserica , sunt subordonate aceluiasi scop ” profitul ” , imediat , cat mai mare si de moment .Restul sunt doar vorbe de propganda politruca pana si a bisericii romane .

Comentariile sunt închise.