Troiță închinată Rezistenței armate anticomuniste din Bucovina, dezvelită, joi, în localitatea Vicovu de Jos

Joi, 8 iulie, are loc ceremonia dezvelirii unei Troițe în localitatea Vicovu de Jos, din județul Suceava, primul monument public comemorativ închinat memoriei luptătorilor voluntari care s-au jertfit în Rezistența armată anticomunistă din Bucovina.

Evenimentul este organizat de Asociația Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Arboroasa”.

Ceremonia va avea loc începând cu orele 16.00, pe drumul național DN2H, în dreptul clopotniței de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Vicovu de Jos, în locul unde Lt. Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de Rezistență anticomunistă din Bucovina din perioada postbelică 1944-1965 și-a pierdut viața în zorii zilei de 8 iulie 1946.

Slujba va fi oficiată de PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de starețul Mănăstirii Putna, părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, alături de un sobor de preoți și diaconi.

După sfințirea monumentului, se va ține o slujbă religioasă pentru pomenirea ostașilor voluntari din Batalionul Fix Regional Bucovina, iar Garda de Onoare asigurată de Ministerul Apărării Naționale va prezenta omagiul militar celor căzuți întru apărarea patriei și a identității neamului românesc, în sunetul muzicii militare, potrivit informațiilor disponibile pe pagina de Facebook a „ACCPCT Arboroasa”.

Edificiul este primul monument comemorativ din Bucovina care este dedicat Rezistenței anticomuniste. Acțiunea se va executa în comun cu Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” Vatra Dornei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost